avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intermediere contract fara obligatii fiscale in Romania
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intermediere contract fara obligatii fiscale in Romania

Bono, rezident in Irlanda, vine sa lucreze(prestari servicii) la un Client din Romania. Vanzand nivelul mare de taxe din Romania, semneaza contractul prin intermediul unei firme din Irlanda iar el se face PFA in Romania si lucreaza ptr firma din Irlanda din Romania.
Deci avem: Bono PFA in Ro lucreaza in Ro -> firma Irlanda rezidenta fiscal in Irlanda -> Client Ro
Bono PFA factureaza doar 10% din valoarea contractului, restul de 90% ramanand la firma din Irlanda(taxe mai mici).

Evident schema nu de mai sus sigur nu convine fiscului Roman. El vrea taxe pe toata valoare contractului desfasurat in Romania. Corect?
De ce nu convine? Conf caror legi?
Cum face Bono/firma din Irlanda sa nu aiba probleme cu fiscul Roman?

Se schimba ceva daca firma din Irlanda nu are nici o legatura cu Bono? Bono nu e nici administrator, nici proprietar deci nu el semneaza contractul. Dar daca il semneaza tot el in calitate de admin, e vreo diferenta?
Conteaza unde se semneaza contractul : Ro sau Irlanda? Daca sa zicem se semneaza intr-o tara terta Bulgaria, cu subsidiara bulgara a Clientul roman? Asa merge?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
vladonne, utilizator

Alte discuții în legătură

Poate o pfa din alta tara a ue sa factureze o societate din ro la care este asociat? TotoBOD TotoBOD O firma opereaza in Romania si detine contracte de prestare servicii, la care asociatul majoritar lucreaza activ. Deci firma, ca sa presteze serviciile, are ... (vezi toată discuția)
Cim in ue ContSters305618 ContSters305618 Lucrez intr-un stat membru UE de cateva luni. Anul trecut am avut venituri si in Romania si in UE. In statul membru platesc toate taxele si functionez ca un ... (vezi toată discuția)
Tva firma de turism serbananca2000 serbananca2000 Cum ne inregistram in decontul de tva la o firma de turism (care se incadreaza la art.152 din codul fiscal) si al carui furnizor de servicii turistice este din ... (vezi toată discuția)