avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... CIM in UE
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

CIM in UE

Lucrez intr-un stat membru UE de cateva luni. Anul trecut am avut venituri si in Romania si in UE. In statul membru platesc toate taxele si functionez ca un PFA. Pentru 2013 ce documente trebuie sa depun la finantele din Romania?
Cel mai recent răspuns: ContSters305618 , utilizator 19:48, 14 Aprilie 2014
Depinde unde aveti rezidenta fiscala ( nu rezidenta- sedere. Cea fiscala)
Rezidenta fiscala este in Germania. Se platesc toate taxele statului german pentru veniturile obtinute pe teritoriul lor, de catre PFA inregistrat conform legislatiei lor.
Conf legislatiei europene impozitele se platesc unde se realizeaza.
Exemplificati veniturile din Romania.
Ex daca este chirie, vanzare de teren, cladire... trebuie platit in RO.
Daca ati facturat de pe pfa ul din Germania anumite prestari sau bunuri ( ca nu stiu nimci de el) platiti acolo.
Daca aveti sedere mai mare de 183 de zile in RO, trebuie sa va inregistrati si aici sa platiti aici.
Legislatia este vasta( este cea europeana, nu este specifica romaniei). Trebuie cercetat in amanunt. Totusi sunt cateva exceptii si aplicate si in cazul RO( specifice aici).
Veniturile obtinute in Germania se platesc statului german. La ANAF se depune o notificare sau alta declaratie pentru acele venituri obtinute in Germania? Multumesc.
Nu se platesc contributiile pentru pensii si sanatate. Se depune la ANAF formularul 201 pana in 25 mai? Mai sunt necesare alte documente?

Alte discuții în legătură

Resedinta in strainatate si inchirierea in romania SebastianIv SebastianIv Salut! Recent m-am mutat intr-o alta tara din UE, unde am contract de munca pe un an cu posibilitate de prelungire. In acelasi timp, m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala Mih77 Mih77 Sunt plecata in Uk de 10 luni, sunt inregistrata la Fiscul de acolo ca PFA (cu sediul in Uk)si tot acolo am inchis anul fiscal si am platit taxele si ... (vezi toată discuția)