Din cate am citit si eu pe internet, de la Carpatica va puteti astepta ca dupa 2 luni si 29 de zile sa primiti acasa o scrisorica in care va scrie ca din expertiza lor reiese ca accidentul nu s-a petrecut cum ati declarat dumneavoastra sau cum au stabilit autoritatile. Prn autoritati se refera la Politie, Pompieri etc care de altfel sunt singurele abilitate legal sa stabileasca exact cum s-a petrecut accidentul.
Daca vrei poti sa cauti pe internet cazul cu o alfa 156 care din aprilie tot incearca sa isi ia banii de la Carpatica...e pe un forum si are toti pasii pe care i-a facut pana prin septembrie...nu stiu inca daca a reusit sau nu. uite l-am cautat eu pentru tine:
[ link extern ]
In mod normal daca politia a stabilit cine este vinovat, cum s=a petrecut evenimentul si pagubele rezultate, potrivit legii asiguratorul nu mai are dreptul sa faca el o alta experitza sa stabileasca altceva, dar de la Carpatica va puteti astepta.
In privinta CSA-ului (daca va ganditi sa apelati la ei) am inteles ca daca sunati acolo si spuneti c eproblema aveti cu Carpatica veti primi o replica de genul mda..cunoastem cazul. Am trimis si eu mesaj la CSA sa ma ajute in cazul meu si nu primesc nimic interesant inapoi...doar dupa o saptamana mi-au cerut numarul de dosar numerel amsinilor si alte astea au spus ca le trebuie sa identifice ei dosarul. Deci m-au ajutat enorm ce sa zic.
Sincer nu stiu ce sa zic. la o firma de asigurari competenta ar trebui sa deschideti dosarul. Imediat sa vina inspectorul s afaca poze la masina sa stabileasca paguba (inclusiv numarul de kilometrii parcursi din bord daca se poate pune contactul). Apoi in cateva zile maxim sa calculeze valoarea masinii la data accidentului dupa tabelul cu coeficienti d euzura ai CSA. Apoi mergeti in service si cereti o antecalculatie cat ar costa reparatia si cu foaia de la service mergeti iar la asig. daca valoarea de repatie este mai mare decat valoarea masinii, primiti dauna totala, daca este mai mica se poate incepe reparatia oricand. Dauna totala adica 75% din valoarea masinii la data accidentului, bani pe care ar trebui sa-i primiti in maxim 10 zile de cand depuneti declaratia ca sunteti de acord s aprimiti acesti bani si nu mai aveti pretentii d ela vinovat sau asigurator.
Asta ar fi normal si se intampla la firmele bune de asigurari.
La Carpatica nu stiu cum se procedeaza si sper s anu aflu niciodata din experienta proprie.
Sper ca v-am lamurit sa stiti ce sa cereti de la ei. Va doresc sa nu aveti probleme cu ei si sa fie oameni de buna credinta!