avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie teren intravilan - fond forestier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie teren intravilan - fond forestier

Avand in vedere dificila comunicare cu cei de la ITRSV, nu gasesc solutia la urmatoarea problema. Detin 2 terenuri in intravilanul unui oras care sunt trecute ca si categorie de folosinta padure. Conform legii pot scoate doar 5% din suprafata detinuta. Astfel de pe primul teren nu am posibilitatea de a construi deoarece 5% este o suprafata prea mica ~ 30 mp. Terenurie sunt pe aceeasi strada si fac parte din acelasi ocol silvic , si nu stiu daca se accepta ca ex. sa se cumuleze suprafetele si sa pot scoate suprafata de 5% rezultata de pe un singur teren. Daca acest lucru se poate si are o baza juridica. In cazul in care nu se poate cum altfel as putea obtine pentru constructie o suprafata mai mare?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:51, 4 Aprilie 2008
Nu, nu se pot cumula suprafetele decat daca cele doua terenuri sunt vecine si le alipiti; nu cred sa fie cazul.
Si daca despaduriti indeajuns pentru o constructie, e posibil tot sa nu primiti autorizatie de construire. Trebuie sa vedeti planul de urbanism, PUZ-uri si PUD-uri pentru zona respectiva... Sa intrebati ce planuri are administratia locala.
Daca suprafata e acoperita cu padure nu prea poti face nimic.
Poate doar daca obtii autorizatie pentru defrisare=D>
Va multumesc pentru raspuns.

Am sa ma interesez, sa vad ce apare in certificatul de urbanism. Dar, nici teren in compensare nu se poate da pentru a mai putea scoate o bucata de teren din circuitul forestier?
Sa va compenseze pentru ce? Ca nu va place terenu?
Va dati seama ca toti oamenii ar vrea alte terenuri, toti cei care: au teren in panta; sunt in zona care va fi expropriata etc.
Nu merge asa...
Sub nici o forma nu ma refeream sa se dea de catre cineva teren. Ci ma refeream la faptul de a da proprietarul, adica eu, o suprafata in compensare pentru a fi impadurita. Adica sa dau 50 mp in alta locatie pentru a fi impadurita si eu sa pot obtine autorizare pe 80 mp. Dar, cei de la ITRSV mi-au spus ca nu este posibil.

Alte discuții în legătură

Contructie in padure (extravilan)? george.79 george.79 Buna ziua, Am o nelamurire... As dori sa construiesc o cabana mica de vacanta, din lemn, fara fundatie permanenta (pe piloni din lemn) in padure ... (vezi toată discuția)
Administrare fond silvic robertmihairadu robertmihairadu Salutare. Scurt si la obiect: institutia (de stat - domeniu cultural) la care sint administrator (angajat), detine conform unui HG din 2005, [b]in ... (vezi toată discuția)