Avand in vedere dificila comunicare cu cei de la ITRSV, nu gasesc solutia la urmatoarea problema. Detin 2 terenuri in intravilanul unui oras care sunt trecute ca si categorie de folosinta padure. Conform legii pot scoate doar 5% din suprafata detinuta. Astfel de pe primul teren nu am posibilitatea de a construi deoarece 5% este o suprafata prea mica ~ 30 mp. Terenurie sunt pe aceeasi strada si fac parte din acelasi ocol silvic , si nu stiu daca se accepta ca ex. sa se cumuleze suprafetele si sa pot scoate suprafata de 5% rezultata de pe un singur teren. Daca acest lucru se poate si are o baza juridica. In cazul in care nu se poate cum altfel as putea obtine pentru constructie o suprafata mai mare?
Multumesc anticipat.
Nu, nu se pot cumula suprafetele decat daca cele doua terenuri sunt vecine si le alipiti; nu cred sa fie cazul.
Si daca despaduriti indeajuns pentru o constructie, e posibil tot sa nu primiti autorizatie de construire. Trebuie sa vedeti planul de urbanism, PUZ-uri si PUD-uri pentru zona respectiva... Sa intrebati ce planuri are administratia locala.
Am sa ma interesez, sa vad ce apare in certificatul de urbanism. Dar, nici teren in compensare nu se poate da pentru a mai putea scoate o bucata de teren din circuitul forestier?
Sa va compenseze pentru ce? Ca nu va place terenu?
Va dati seama ca toti oamenii ar vrea alte terenuri, toti cei care: au teren in panta; sunt in zona care va fi expropriata etc.
Nu merge asa...
Sub nici o forma nu ma refeream sa se dea de catre cineva teren. Ci ma refeream la faptul de a da proprietarul, adica eu, o suprafata in compensare pentru a fi impadurita. Adica sa dau 50 mp in alta locatie pentru a fi impadurita si eu sa pot obtine autorizare pe 80 mp. Dar, cei de la ITRSV mi-au spus ca nu este posibil.