avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sechestru pus pe apartament detinut in co-proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sechestru pus pe apartament detinut in co-proprietate

Buna seara.
Tatal meu a fost administrator la o asociatie de proprietari. Se afla intr-un proces in care asociatia il acuza pe el (ex-administrator) de delapidare. Astfel, i s-a pus sechestru pe apartamentul in care locuieste impreuna cu mama mea si pe care il detine in co-proprietate cu aceasta. Deci apartamentul e pe numele celor doi, insa , la momentul cand s-a pus sechestru (in vara lui 2009) mama mea nu se afla in tara, deci a aflat de acest lucru abia cand a ajuns acasa.
In cazul in care ar iesi tatal meu vinovat in proces, practic ar pierde casa (si plus alta pedeapsa, eventual) , fapt pt care mama mea nu are nici o vina, mai ales ca nu stia de ceea ce se petrecea la asociatia de proprietari ...si cu atat mai mult cu cat ea , personal, nu a semnat nici un act de sechestru (deci s-a pus sechestrul in lipsa ei, sau sub semnatura falsa).
Am cateva intrebari :
1. Mai este ceva de facut, acum, dupa mai mult de un an de la punerea sub sechestru a locuintei? Mentionez ca procesul inca nu s-a finalizat.
2.Unde trebuie sa depuna plangere, sau care ar fi actiunea pe care ar trebui sa o inainteze pt a nu pierde partea ei de casa (in conditiile in care ea nu are nici o legatura cu acuzatiile aduse tatalui meu) ?
3.Daca mama mea declara ca de curand a aflat de existenta actului de sechestru, sunt sanse sa poata recupera jumatatea ei de casa?
4.Sunt mai multe sanse daca intenteaza divort? (precizez ca sunt sanse destul de mari ca tatal meu sa iasa vinovat la proces)

Va rog mult sa ma ajutati!!! Incerc sa fac tot ce pot pt a o ajuta pe mama mea, e disperata si nu stie cui sa se adreseze si nici nu stie ce cale sa aleaga...Ii este frica sa nu ramana fara casa.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:10, 30 Noiembrie 2010
Trebuie sa se constituie parte civila in procesul care deja este pe rol.Trebuie sa dovedeasca organelor de ancheta ca nu cunostea situatia sotului.Plangerea trebuie depusa organelor care au dispus sechestru,astfel incat sa se aiba in vedere doar jumatate din propietate.Acestia pot ridica sechestrul pentru propietateas intreaga si pot dispune punerea sub sechestru doar pe cealalta jumatate(bineinteles daca se doreste acest lucru).In alta ordine de idei...instanta poate hotara vanzarea apartamentului pentru recuperarea pagubei si daca mama dv. nu se constituie parte in proces atunci pierde partea ei.In consecinta la judecatorie va trebui sa faca o cerere catre judecator pentru speta in cauza prin care isi cere drepturile!!!Divortul va veni inevitabil dupa finalizarea procesului penal!!!
Va multumesc mult pt raspuns, chiar ma ajuta informatiile acestea! Zilele acestea sper sa iau legatura si cu un avocat sa discut face to face, sa vedem ce mai e de facut. Va multumesc inca o data !
Este o idee buna sa consultati un avocat.
Va veti putea lamuri pe deplin.
luati legatura cu un avocat. mama dvs are sanse sa obtina cota dansei din casa.
Da, doar ca va trebui sa achite datoria...

Alte discuții în legătură

Termen tinere sub sechestru asigurator zemike zemike Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz concret.Sunt urmarit intr-un dosar penal pt niste fapte cu care n-am nici o legatura (spalare de bani, contrafacerea si ... (vezi toată discuția)
Sechestru... va rog sa-mi raspundeti ContSters312467 ContSters312467 buna seara..am si eu o intrebare la dumneavoasta si as dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Ieri varului meu i s-a pus sechestru pe casa..vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna seara.as avea nevoie de un sfat.fratele meu locuieste impreuna ... Mihaela Dobai Mihaela Dobai Buna seara.as avea nevoie de un sfat.fratele meu locuieste impreuna cu mama mea.Acum câteva zile i a dat o stire bomba.cica i i s ar fii pus sechestru pe ... (vezi toată discuția)