avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale activitate fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

activitate fiscala

Buna ziua,
In Ianuarie 2008 am infiintat un srl la care sunt asociat unic.
Am doua intrebari si as fi f. recunoscator daca cineva m-ar putea lamuri:
-acest srl poate avea activitate fara a avea un angajat?
-cum pot trece un autoturism contractat pe persoana fizica, prin credit bancar, pe acest srl,
astfel incat sa pot deduce cheltuielile legate de carburanti, dar si cele aferente ratei lunare pe care o platesc la banca?
Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 23:24, 18 Martie 2008
Poate desfasura activitate fara angajati.
Vindeti masina firmei, cu obligatia de a plati pretul in rate lunare. Din momentul cumpararii, toate cheltuielile vor fi pe firma.
Sau puteti inchiria masina firmei, dar va trebui sa inregistrati contractul la Finante si sa platiti impozit pe chiria incasata. In acest caz veti stipula in contract obligativitatea firmei de a suporta toate cheltuielile, inclusiv costul asigurarilor.
lory10 a scris:

In acest caz veti stipula in contract obligativitatea firmei de a suporta toate cheltuielile, inclusiv costul asigurarilor.

Aici avem o problema, desi prin contract partile convin ca societatea sa plateasca anumite cheltueli, finantele nu accepta inregistrarea cheltuelilor, decat daca la cumparator este sunt stipulate datele societatii.
Nu cred, in fond si leasingul e tot o forma de inchiriere si nu suporta societatea de leasing cheltuielile aferente folosintei, ci utilizatorul.
mai e o problema cu masina din pct meu de vedere. daca e luata in rate, titularul contractului a trebuit sa indeplineasca niste conditii de eligibilitate pentru acordarea creditului. ca sa se faca transferul ratelor pe societate ar trebui verificat daca si firma indeplineste aceste conditii;)
mai bine inchiriezi masina la societate cu o chirie mai mare decat rata si ramai si proprietar si scoti si bani din societate dcu 12% impozit:))

Alte discuții în legătură

Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Deduceri combustibil pentru auto in comodat anitsirc anitsirc In cazul in care fac contract de comodat intre firma si masina unei rude. Pentru firma lucreaza doar unicul asociat, firma neavand nici un angajat. Unicul ... (vezi toată discuția)
Plata facturi prin firma ypo ypo Avem un srl. cu doi asociati :sot-sotie,sediul firmei este apartamentul in care locuim si pe care suntem proprietari 50%sotul,50%sotia,nu am depus contract de ... (vezi toată discuția)