sunt divortata si recasatorita cu un copil din prima casatorie.sotul meu vrea sa treca copilul pe numele lui deoarece tatal biologic nu a vizitat niciodata copilul.de ce anume este novoie?multumesc anticipat
Actualul dvs. sot poate sa adope copilul pe care il avet din prima casatorie. In acest caz:
-Se sesizeaza in mod direct instanta judecatoreasca cu actiune privind incuviintarea Pentru incuviintarea adoptiei adoptiei, de catre sotul care doreste sa adopte.
-este necesar consimtamantul la adoptie exprimat prin act notarial autentic de catre parintii biologici ai minorului.
-Inainte de exprimarea consimtamantului la notariat, parintii biologici trebuie sa se adreseze la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala domiciliaza pentru a fi consiliati cu privire la efectele adoptiei, si pentru a obtine raportul de consiliere-document ce se prezinta la notariat cu ocazia exprimarii consimtamantului.
Documentele care trebuie depuse odata cu cererea de incuviintare a adoptiei sunt:
-consimtamintele parintilor biologici exprimate prin act notarial autentic;
-certificatul de nastere al copilului, in copie legalizata;
-certificatul medical privind starea de sanatate a copilului, eliberat de catre unitati publice nominalizate de catre directia de sanatate publica;
-certificatul de nastere ale adoptatorului in copie legalizata;
-certificatul de casatorie al adoptatorului, in copie legalizata;
-cazierul judiciar al adoptatorului;
-certificatul medical privind starea de sanatate a adoptatorului, eliberat de medicul de familie pe lista caruia este inscris.
Adoptie
viorelnav
voi avea un copil rezultat dintr-o relatie pasagera.Mama copilului nu-l doreste iar eu il doresc.Am avut curajul si i-am povestit sotiei si il doreste si ea ... (vezi toată discuția)