avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu bucluc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu bucluc

am deschis la notar o succesiune ,dupa lungi cautari ,pentru ca tata a disparut de multiani,l-am gasit pe undeva prin vaslui si am aflat ca a decedat.
insa nu inteleg nimic din ce mi-a spus notarul si poate ma lamuriti dvs,
notarul a spus ca putem face aici succesiunea doar pe partea mamei ,iar pentru tata trebuie sa mergem la notar in vaslui.eu am deschis succesiunea pentru un imobil din bucuresti .pentru prima data in viata mea nu inteleg ,la ce se referea notarul si l-am tot intrebat si el imi repeta aceleasi lucruri ,ca el poate sa faca succesiunea doar pe partea mamei si sa inchida dosarul si asa.casa au cumparat-o amandoi ,nu inteleg.
Cel mai recent răspuns: axiclau , utilizator 14:51, 29 Noiembrie 2010
pt a dezbate succesiunea dupa tata, va trebui sa mergeti la un notar din localitatea unde tatal a avut ultimul domiciliu
Succesiunile mamei si tatalui se dezbat, fiecare in parte chiar si in situatia in care s-ar face o dezbatere temporala... relativ concomitenta si numai daca aceasta dezbatere relativ concomitenta este posibila (sotii au avut ultimul domiciliu comun, iar moartea a intervenit concomitent, intr-un accident de circulatie, ..Doamne fereste!).
Ca regula generala de competenta teritoriala a notarului public este aplicabila regula ultimului domiciliu al defunctului. Exista si exceptii prevazute de legea 36/1995, dar in situatia dvs. nu cred ca este cazul.
Vedeti si
www.avocatnet.ro/content/for...
asta a zis si el insa eu nu inteleg de ce?
ca sa nu se fi facut acolo succesiunea? nu exista o baza de date a notarilor ,sau este strans legata de judet(adica exista baza de date pe judete)?
sa nu fi avut el alti copii?
e simplu! daca tatal dvs a avut ultimul domiciliu in vaslui, pt succesiunea dupa el, este competent un notar din vaslui. daca tatal dvs a murit primul, mergeti la vaslui si faceti succesiunea dupa cota tatalui chiar daca imobilul se afla in bucuresti. cand e gata, deschideti succesiunea la bucuresti dupa mama. notarii isi acvireaza dosarul unul altuia.

daca mama dvs a murit prima, deschideti succesiunea dupa ea la bucuresti si apoi mergeti la vaslui pt succesiunea dupa tata.
in cazul succesiunilor, notarul competent pt dezbaterea lor este notarul unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
sper ca m-am facut inteleasa, toate cele bune!
acum am inteles,in sfarsit .tot timpul imi spun ca trebuia sa fac dreptul ,viata este mai usoara cand ai cel putin ,simple cunostinte despre lucrurile de care te lovesti tot timpul .asta e fiecare cu menirea lui.
va multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Notarul refuză să deschidă succesiunea pentru că un teren se află în alt județ. ce pot face, cui să mă adresez? Prumcp Prumcp Bună ziua! În masa succesorală a mamei mele decedate se află mai multe bunuri, printre care un teren aflat în județul în care ea, eu și sora mea avem ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire in alt judet N.Elena N.Elena Buna ziua! Sunt singurul copil la parinti. Tatal meu a murit anul acesta. Parintii lui sunt si ei morti. Tatal meu mai are 5 surori. As vrea sa deschid ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cdimofte cdimofte Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)