avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara....desi exista lege,nu se aplica!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara....desi exista lege,nu se aplica!!!

buna ziua! am procedat asa cum m-ati sfatuit si am depus plagerea la prim procuror unde am explicat ca dosarul pentru pensia alimentara sta de 5 luni la politie.am mers astazi si la politie ,am vorbit cu comandantul si in toata aceasta conjunctura ,politistul a facut fete-fete! nu a spus nimic concret de data la care ar fi depus dosarul la parchet si a ramas sa primesc un raspuns in scris in acest sens.in schimb...prezent era si sotul meu..chemat la politie tocmai de politistul in cauza! asta dupa ce dimineata am fost la parchet cu acea plangere! acum as mai avea o intrebare.politistul a spus tuturor ca va fi cu neanceperea urmarii penale.pe ce se bazeaza cand spune asta?vreau sa mentionez ca sotul meu a achitat 2000 roni in martie ca si pensie alimentara fara sa specifice pe ce luni este desi ordonanta care il obliga la plata a 25% din venitul net lunar a ramas irevocabila abia pe 29.mai 2010 si il obliga sa dea incepand cu 10.02.2009.eu am facut reclamatia pentru neplata pensiei la politie pe 13 iulie 2010.pe 9 august 2010 sotul mai trimite 500 roni si atat.poate fi considerat ca nu este rea credinta pentru ca a achitat sporadic aceste sume? iar sotul azi la politie a spus ca are sa imi dea 4000 euro ,asa i-a spus politistul in urma veniturilor trimise de firma de crewing si ca el nu va da niciodata acesti bani!
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 19:37, 29 Noiembrie 2010
daca ionvinuitul depune ceva bani din pensie si arata ca e de buna credinta de obicei se inchid aceste dosare.
Aveti deschisa calea executarii silite pe civil pentru recuperarea sumelor neachitate.
Av.Ioana Cazacu
Politistul nici nu cred ca avea voie sa spuna propunerea pe care o va inainta la parchey de nup sau nu mai ales ca era prezent si fostul sot.Nu ii lasati asa,pentru ca daca asteptati dupa ei se cerceteaza prin 2100 si ceva.Faceti adrese sa comunice stadiul dosarului ata la politie cat si la parchet.Nu pe vorbe,faceti scris si luati nr.de inregistrare.Fostul sot trebuie sa plateasca conform hot.judecatoresti nu atunci cand are el chef.Adresati-va executorului judecatoresc si recuperati banii.Va puteti recupera cheltuielile cu executorul judecatoresc si ale avocatului care va reprezinta de la fostul sot.
Cu privire la incercare de a demonstra ca el totusi plateste banii,fostul sot nu prea cred ca poate deoarece a efectuat platile dupa ce ati facut dvs.plangerile.
cum poate fi de buna credinta cand trebuie sa plateasca 4000 euro si el a dat 2500 roni?cum poate fi buna credinta cand in 2 ani a dat practic 100 roni pe luna dar a dat cand a vrut el?un copil traieste in prezent si are nevoie acum de foarte multe lucruri.chiar daca nu ii lipseste nimic copilului meu nu pot sa las lucrurile asa tocmai pentru ca este dreptul ei.am fost la un executor dar a spus ca nu poate executa un procent.pentru ca instanta spune 25% din venitul net dar care este acest venit? deabia acum a aflat politia care este venitul si dosarul va merge la parchet.ce se va intampla de acum inainte? voi primi solutia procurorului de nup si ii va stabili suma in acea solutie ca apoi sa merg la executor sau cum se procedeaza?macar atunci executorul avand o suma poate intra in actiune!
De ce nu incercati pe baza dovezilor veniturilor sa mergeti in instanta sa dovediti ca are venituri permanente astfel incat instanta sa stabileasca o suma?
Procurorul nu poate stabili suma pe care trebuie sa o plateasca.,el stabileste vinovatia sau nu a fostului sot.
De ce executorul nu se adreseaza firmei unde lucreaza pentru a stabili o suma?Ati facut o cerere la executor si nu vrea sa o puna in aplicare?
este angajat doar pe perioada imbarcarii de o firma straina.firma intermediara se afla in constanta .el a adus dovezi in instanta ca are venituri mari ,a adus extrase de cont si contracte pe ultimii 4 ani de cand naviga si instanta a decis la fond lui 75% din tot si mie 25%.nu se poate pune poprire pe salariu deoarece nu are salariu in tara si aceasta hotarare nu este recunoscuta de tara care l-a angajat.va trebui probabil sa deschid un alt proces in care sa cer instantei stabilirea unei sume fixe.dar cum recuperez banii din urma ?

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii reprezentand pensie intretinere minor? ContSters114133 ContSters114133 buna seara! cum pot recupera banii reprezentand pensie de intretinere minor,daca tatal realizeaza venituri in afara tarii,instanta a stabilit un procent de 25% ... (vezi toată discuția)
Nu pot obtine pensia de intretinere deoarece sotul este navigator!!! ContSters114133 ContSters114133 buna seara! desi am o ordonanta irevocabila in care se spune ca sotul este obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 25% din venitul net lunar, ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata pensiei alimentare RaalManitiu RaalManitiu Buna Ziua, Va rog respectuos sa ma sfatuiti cu pasii pe care trebuie sa ii fac in vederea executrarii silite a fostului sot. Pe scurt mentionez: L-am ... (vezi toată discuția)