avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu pot obtine pensia de intretinere deoarece sotul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu pot obtine pensia de intretinere deoarece sotul este navigator!!!

buna seara! desi am o ordonanta irevocabila in care se spune ca sotul este obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 25% din venitul net lunar, aceasta a platit cand a vrut el si cam 100 ron pe luna dar fara continuitate.am facut reclamatie la politie ,art 305 ,acestia asteptand un raspuns oficial din partea firmei intermediare de crewing.el pleaca prin contracte semnate prin aceasta firma intermediara. politia mi-a spus ca va fi greu de demonstrat reaua credinta atata timp cat totusi el achita sporadic anumite sume.trebuie sa dea pe un an si jumatate bani ,s-au adunat destul de multi pentru ca salariul pe care pleaca este destul de mare.am fost la 2 executori care mi-au spus ca nu pot face nimic,pentru ca instanta trebuia sa puna poprire pe salariu.am consultat azi 2 avocati care mi-au spus ca instanta nu poate pune poprire deoarece firma nu este in romania si aceasta ordonanta nu este recunoscuta in tara de unde ii vin lui banii.si ca sa astept sa vad ce venituri ii vor da cei de la firma intermediara....si poate asa voi avea mai mult noroc deoarece este o mare problema in privinta navigatorilor.nu pot intelege cum instanta a luat de bun veniturile aduse de el in procesul de partaj,adica aceste contracte si asa a inteles instanta ca lui i se cuvine 75% din casa,iar cand vine vorba de pensia de intretinere ...nu se mai poate face nimic....nu se ia in calcul acele contracte si se vrea un venit clar ..pe care din pacate nimeni nu il da. mai exista vreo procedura prin care as putea pune in aplicare aceasta sentinta irevocabila sau trebuie doar sa ma consolez?
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 16:39, 16 August 2010
din pacate la noi in tara protectia copilului nu se realizeaza eficient, dar si in cazul in care obtineti o hotarare judecatoreasca de condamnare impotriva fostului d-voastra sot , instanta nu-l va obliga la plata niciunei sume de bani, intrucat aveti deja o hotarere care poate fi executata silit; in aceasta situatie in schimb acesta se poate speria si achita de buna-voie pensia stabilita; executorul judecatoresc poate sa-i trimita o somatie in care sa-i stabileasca un termen de plata si poate, iarasi poate, acesta va executa de buna-voie hotararea; daca nu, poate sa-l execute silit pe bunuri, greu de realizat in practica. Imi pare rau, dar intr-adevar sunteti intr-o situatie in care fostul d-voastra sot este cel favorizat.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala irevocabila...si totusi nu este respectata...ce se mai poate face? ContSters114133 ContSters114133 buna seara tuturor! am si eu o problema legata de pensia de intretinere in favoarea minorei,pensie obtinuta pe calea ordonantei presedintiale introdusa in feb ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara....desi exista lege,nu se aplica!!! ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! am procedat asa cum m-ati sfatuit si am depus plagerea la prim procuror unde am explicat ca dosarul pentru pensia alimentara sta de 5 luni la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)