avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

buna ziua,

va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.
in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie de intretinere. hotararea este definitiva, dar fostul sot nu doreste sa isi achite obligatiile.
ce trebuie sa fac ca firma la care lucreaza sa imi vireze in cont lunar cuantumul pensiei de intretinere? este posibil asa ceva?
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
andreeaene, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreeaene , utilizator 13:59, 13 Ianuarie 2016
Sa mergeți cu hotărârea la un executor judecătoresc în vederea înființării popririi pe salariu.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Trebuie sa puneti in executare hotararea prin intermediul unui executor judecatoresc, care, va infiinta poprire pe veniturile fostului sot.
am fost la un executor, dar mi-a spus ca poate sa puna poprire doar pe ce are de platit din urma. nu poate sa impuna firmei unde lucreaza ca sa imi vireze in cont lunar pensia de intretinere. asa este? nu se poate acest lucru?
asta inseamana ca eu o data la cateva luni platesc executor ca sa obtin banii pe care el nu ii achita.
Ori ați nimerit greșit, ori nu ați înțeles, de aia îl executa silit, tocmai ca nu plătește de bunavoie.
Cred ca ati găsit singurul executor care nu poate înființa poprire pe salariu.
El executa luna de luna pensia curenta ce nu o plătește plus un procent din cea din urma, care în avans?
Executorul are dreptate ca firma nu va va vira dvs, ci executorului și acesta din urma, dvs. Poate în privința asta ați înțeles greșit.
Puteți sa luați legătura cu tatal și sa ii explicați ca tot el va datora și cheltuieli de executare asa ca e în interesul lui sa plătească direct.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Hmm, iarasi o parere gresita!
Se procedeaza asa:
Mergeti la executor si cereti executarea pe o retroactivitate sa zicem de 10luni x 200lei=2000lei, suma totala. La aceasta suma, executorul calculeaza cheltuieli de executare, sa zicem 200lei onorariul sau si inca 400 alte cheltuieli (dosar, corespondenta etc).
Asadar el va notifica angajatorul ptr o poprire totala de 2600 de lei din care dvoastra vi s-a cerut un avans de cca 4-500lei.
Angajatorul devine tert poprit si este tinut sa vireze MAXIM 1/3 din netul lunar al sotului pana la stingerea acestei datorii. Daca pensia e 200 (25% din net), angajatorul va vira lunar 267 de lei adica timp de 10luni executorul va primi toti acesti bani si va va returna avansul precum si cei 2000lei recuperati.
Executorul nu poate pune direct poprire pe venitul lunar viitor in ceea ce priveste pensia pe luna in curs! Acest lucru se realizeaza numai prin hotarare judecatoreasca (stiu ca pe vechiul cod se practica).
Daca are insa job cu salariu popribil risca condamnare penala in baza Art 379 CP.

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu vyo vyo Buna ziua! Zilele trecute am fost la un executor judecatoresc pentru ca fostul meu sot nu trimite corect si nici nu a trimis corect pana acum pensia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În noiembrie anul trecut am divorțat de fostul ... Biriș Georgiana-Maria Biriș Georgiana-Maria Bună ziua, În noiembrie anul trecut am divorțat de fostul soț, cu care am un băiețel de 1 an și 5 luni. Deoarece fostul soț nu ne plătea pensia ... (vezi toată discuția)