Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul introducerii actiunii. Am trimis o notificare catre locul de munca al fostului sot impreuna cu o copie de pe hotararea judecatoreasca. Intrebarea mea este daca angajatorul poate refuza sa ii opreasca fostului sot 25% din venituri? Va multumesc!
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Angajatorul nici nu are dreptul legal să-i oprească bani din salariu fără încuviințarea instanței de judecată la cererea executorului judecătoresc.
Deci, și în cazul că i-ar opri, ar fi o acțiune ilegală din partea angajatorului.
Potrivit legii, tata copilului trebuie să plătească din mână prin virament bancar sau prin mandat poștal.
Buna ziua,
Angajatorul este obligat sa opreasca DOAR DACA formulati acea notificare printr-un EXECUTOR JUDECATORESC sau daca in sentinta este prevazuta acea poprire in mod expres!
Angajatorul trebuie poprit ca sa aiba dreptul a opri din salariul omului sume de bani. Asta se face in timpul executarii silite, nu printr-o notificare.
Poprirea prin sentinta nu mai exista.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nici prin executor judecătoresc nu-i legală poprirea în cazul pensiei de întreținere plătită la zi, deoarece "executarea" costă, și nu-i legal să obligi pe cineva să plătească servicii de care nu are nevoie.
Dacă pensia nu-i devenită scadentă, nu există restanță.., executorul nu are drept legal să poprească pensia doar pentru că așa vrea rezidentul creditor.