avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara - poprire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara - poprire

Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul introducerii actiunii. Am trimis o notificare catre locul de munca al fostului sot impreuna cu o copie de pe hotararea judecatoreasca. Intrebarea mea este daca angajatorul poate refuza sa ii opreasca fostului sot 25% din venituri? Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci...ca sa ne intelegem: angajatorul sotului nu are nicio treaba pana cand nu e notificat de executor ptr o poprire de 50% din salariul net, aceasta reprezentand intretinerea datorata minorului ca o creanta certa, lichida si exigibila. Asadar:
1. veti merge la un executor reclamand ca nu ati primit nimic din pensie si doriti ca tatal angajat la X sa fie executat silit
2. veti plati un avans de 600lei, pesemne, si executorul se va interesa de salariul net primit de dl tata din momentul hotararii pana in prezent
3. se va calcula creanta domnului, fctie de cele dispuse de instanta in titlul executoriu reprezentat de hotararea prin care s-a decis pensia
4. la aceasta creanta, executorul va adauga cheltuielile lui de executare, rezultand suma popribila de catre angajator
5. angajatorul va popri 50% din salariul lunar, virandu-l catre executor, pana la congruenta sumei totale popribile
6. executorul va va inapoia avansul, intrucat cheltuielile de executare cad in sarcina debitorului
7. executorul, odata ce isi va fi retinut cheltuielile cu executarea, va incepe sa va vireze sumele incasate de la angajator
Problema apare daca parintele a platit intocmai si la timp. Ramaneti dv. cu plata executorului, eventual a contestatiei, daca acesta alege sa faca o contestatie. Sigur, aveti avantajul de a vedea adeverinta cu venitul sau.
Mai bine ii cereti amiabil una.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Executare silita Alexandra Huminiuc Alexandra Huminiuc Cat ar trebui sa dureze executarea silita dupa ce a fost aprobata de judecatorie? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara DIMARAMONA35 DIMARAMONA35 Buna ziua! Am un baiat recunoscut de tatal lui care este major de nici o luna de zile,as vrea sa stiu daca il poate da in judecata pe tatal lui pentru ... (vezi toată discuția)