avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIA ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIA ALIMENTARA

Buna ziua!

Am un baiat recunoscut de tatal lui care este major de nici o luna de zile,as vrea sa stiu daca il poate da in judecata pe tatal lui pentru pensia alimentara,precizez ca de la varsta de 4 ani nu a primit niciodata pensie alimentara,va rog daca imi puteti spune ce demersuri as putea face.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 16:43, 9 Decembrie 2015
Buna ziua,
Baiatul poate sa solicite pensia alimentara pentru ultimii trei ani si in continuare daca este intr-o forma de invatamant la zi.
Sentinta in care s-a hotarat cuantumul pensiei poate fi pusa in executare silita pentru recuperarea pensiei pe ultimii trei ani incheiati la data cererii de executare silita adresata unui executor judecatoresc. Instanta de executare va fi cea la care este arondat locuinta minorului-creditor. Executorul va fixa suma totala 36 x cuantum lunar, isi va incuviinta executarea si va pune poprire la angajatorul tatalui ptr virarea a 1/3 din salariul net, lunar, pana la congruenta sumei totale + cheltuielile de executare. Ezecutorul va va percepe un avans de cca 500lei pe care vi-l va returna dupa infiintarea popririi dar il veti pierde daca debitorul-tata nu e solvabil (venituri, bunuri).
Ptr continuarea pensiei e nevoie ca minorul devenit major sa-si actineze in judecata tatal, demonstrand ca isi continua studiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Decizia definitiva a fost data acum 3 ani pentru pensia alimentara ... Vauva Vauva Decizia definitiva a fost data acum 3 ani pentru pensia alimentara copil, urmând atunci școala , de la data când sa emis decizia tatăl nu a plătit 10 ... (vezi toată discuția)