Decizia definitiva a fost data acum 3 ani pentru pensia alimentara copil, urmând atunci școala , de la data când sa emis decizia tatăl nu a plătit 10 luni pensia, și după ce am vb cu el a început sa plătească lunar dar nu a trimis banii din urma. In prezent băiatul sa înscris la facultate el trebuie sa mai dovedească ca continua studiile și poate cere sa i sa plătească restanta din urma? Este de ajuns doar cerere de înscriere la facultate pe care am făcut poza și am trimis-o tatălui?
Daca au trecut 3 ani de la data când tatăl trebuia să plătească pensia alimentara, suma respectiva s-a prescris, adică nu se mai poate cere și, daca se cere de dvs.sau fiul dvs., tatăl se poate apăra invocând aceasta prescriere .
Se poate totuși cere executarea silita
( adică trebuie mers la executorul judecătoresc și făcută cerere de executare silita pentru sumele de bani neprescrise din pensia alimentara datorata).
Copilul fiind deja major, cererea către executor trebuie făcută de acesta, nu de către dvs.ca mama, că părinte.
Daca pensia a fost stabilită prin hotărârea judecătorească anterioară doar până la majoratul copilului, pentru continuarea platii alimentare de către tata, daca acesta nu dorește să o plătească de bună voie, copilul major trebuie să îl acționeze pe tata în judecată pentru continuarea platii alimentare de către tata până la vârsta maximă de 26 ani( daca copilul nu lucrează în această perioadă)!