Buna ziua!
Am si eu o intrebare...sunt divortata de 17ani,am o fata de 18ani,iar tatal ii plateste pensie alimentara 300lei....nu stiu ce lucreaza, daca lucreaza..
In hotararea judecatoreasca are de platit 200lei,dar,in urma cu multi ani i-am comunicat verbal sa plateasca pensia la salariul minim de atunci,adica 300lei. De atunci,desi salariul minim a crescut periodic,fostul sot nu a trimis si pensia alimentara actualizata.
As vrea sa stiu cat este pensia alimentara pentru o persoana care nu lucreaza?(sau chiar daca lucreaza ,poate sa declare ca nu )
Daca el lucreaza,in cazul in care as deschide un proces pentru marirea pensiei alimentare,eu trebuie sa dovedesc ca el lucreaza si ce venit are???
Dvs nu trebuie sa mai dovediți nimic,demersurile trebuie făcute de către fata dvs acum majora.Daca e la facultate va beneficia în continuare de pensie de întreținere,poate solicita majorarea,acesteiaetcetc.Daca tatal nu lucrează se calculează în funcție de venitul.minim pe economie..Nu trebuia sa așteptați ani,puteați sa vs ocupați dvs mai des de problema atât timp cât fata era minora..
Fata este inca eleva,dar va merge la facultate...Dvs spuneti ca fata trebuie sa faca demersurile pentru marire?eu credeam ca fiind inca in ingrijirea mea,eu trebuie sa actionez in judecata..
Nu l-am actionat in judecata toti anii astia,deoarece am crezut ca bunul simt al unui tata ar trebui sa se vada..
As vrea sa stiu cat este pensia la venitul minim..
Va multumesc frumos !
Dna fata este majoradin punct de vedere legal legal faptul ca locuiește cu dvs nu are nici o relevanta din punct de vedere juridic.La împlinirea vârstei de 18 ani poate sa ia orice decizii doreste(bune,rele)privind viitorul ei etcetc.In cazul.in care nu are și alți copii datorează un procent de 1/4 din valoarea salariului minim pe economie.Pt a fi stresat și motivat sa scoată bănuți poate fiica dvs sa facă o plângere penala.pt abandon de familie,sa meargă la executor cu hotărârea veche și sa solicite executarea pe ultimii 3 ani etcetc.