Nu stiu cum sa procedez,si ce trebuie sa fac,am o fetita de 8 ani si primeste pensie alimentara de la tatal ei,asta dupa ce l-am chemat in instanta.
In luna Martie anul acesta am primit pensia pe luniile din urma (adica ianuarie si februarie) 300lei,si atat din Martie si pana azi nu am mai vazut nici un ban
Am vorbit cu el si a spus ca tribunalul nu are ce sa ii faca daca ma duc sa il reclam,deoarece are la mana faptul ca este in disponibilitate de plata (adica nu mai lucreaza)
Pana in luna Martie mi-am respectat decizia de a isi vedea fata o data la doua saptamani (mentionez el nu si-a cerut dreptul in instanta de a-si vedea copilul)am hotarat eu sa o vada o data la doua saptamani.
Din Martie si pana acum am refuzat sa ii mai dau fata pana nu este la zii cu plata pensiei.
Si vreau sa stiu daca se poate face ceva in cazul asta,adica daca nu are loc de munca,statul nu il mai obliga sa plateasca pensia alimentara sau cum?
Si daca o sa am probleme in cazul in care am refuzat sa isi mai viziteze fata,pana nu este cu plata la zii?
Astept un raspuns cat mai concret fiindca nu stiu ce sa mai fac. Multumesc
In cazul incare acesta nu are venituri, este obligat sa plateasca in continuare pensie alimentara, calculata in raport de salariul minim pe economie, din cate stiam max 24 % din acest venit. Insa dvs puteti face plangere la politie pentru abandon de familie.