avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nerespectarea hotararii judecatoresti definitive si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Nerespectarea hotararii judecatoresti definitive si irevocabile.

Buna! Sunt mamica unei fetite de cinci ani care se afla in custodia mea in urma procesului de divort si stabilirea custodiei acesteia.
In urma cu doua luni eu si fostul sot am facut un acord verbal prin care el a fost de acord cu plecarea mea la munca in Spania pentru aproximativ trei luni, urmand sa ma intorc inainte de Craciun, fetita locuind la el si in grija lui pana la intoarcerea mea. Toate bune si frumoase pana cand eu am schimbat statusul relatiei mele pe Facebook din Divortata in Intr-o relatie. A inceput sa imi zica sa vin acasa pe motiv ca fetita plange, ca nu mai vrea sa studieze, ca se poarta urat cu cei din jurul sau si nu vrea pe nimeni si nimic decat pe mine. I-am spus sa incerce sa ii explice frumos si linistit(desi ea stia ca o sa ma intorc curand cu Mos Craciun) ca mami se intoarce si sa mai astepte putin. El mi-a zis ca a incercat si ea tot asa o tine iar daca nu vin acasa pana luni(noi avand conversatia vineri), de la el nu mai vad fata decat cu politia. Am ajuns acasa vinerea urmatoare, mai exact acum trei zile pentru ca el nu mi-a mai raspuns la telefon si nu am putut sa vorbesc cu fata. Acum el refuza sa imi vad fata si sa mi-o dea in custodie. Am umblat toata ziua ba pe la Politie, ba pe la Parchet, ba pe la Judecatorie si degeaba - actiunea in sine poate dura si luni de zile pana a se ajunge la obligarea acestuia sa imi dea fetita. Am vorbit vcu un avocat si m-a sfatuit sa merg la un Executor Judecatoresc. As dori va rog frumos sa stiu care este cea mai scurta varianta si mai putin costisitoare totodata de a-l obliga pe acesta sa respecte hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, iar eu sa-mi pot vedea fetita. El mi-a spus ca nici procuratura nu o sa intre la el in curte. Tin sa precizez ca in urma procesului de divort si stabilire a custodiei s-a mai stabilit si o pensie alimentara pe care tatal TREBUIE sa o plateasca in valoare de 141RON lunar. Eu impreuna cu fetita am parasit caminul conjugal la data de 6 Martie 2011. Eu am inaintat procesul de judecata in luna August a anului 2012 iar in Luna Aprilie a acestui an procesul s-a incheiat urmand ca acesta sa plateasca pensia alimentara stabilita incepand cu luna in care eu am intentat procesul si anume August 2012. In tot acest timp eu am primit o singura data 200 RON. Ce este de facut si in acest caz?
Astept raspuns urgent. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Luc1a , utilizator 16:59, 28 Noiembrie 2013
Adresati-va unui executor judecatoresc. Atentie, insa, procedura este destul de complicata, este de durata si se poate chiar sa nu rezolvati problema daca va loviti de refuzul fetitei de a veni la dvs. (copilul nu poate fi obligat de executorul judecatoresc sa vina cu dvs. daca nu doreste si trebuie sa aveti in vedere ca la 5 ani poate fi usor influentata impotriva dvs.). Parerea mea este ca timpul care trece este in defavoarea dvs., asa ca actionati repede.
Am si pornit catre unul. MULTUMESC FRUMOS!
In legatura cu pensia alimentara, as putea sa intentez proces de abandon?
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
Luc1a, utilizator
Nu proces ci plangere penala trebuie sa faceti.
Cereri executarea si pt sumele restante cu titlu de pensie alimentara.
Am revenit!(Cu putin zambet pe fata de data aceasta)
In dupa-amiaza zilei de 26 noiembrie fostul sot mi-a inapoiat fetita. M-a sunat si mi-a zis sa ma duc sa o iau pentru ca plange intr-una si nu stie ce sa-i mai faca. Nu am apucat sa merg la un executor judecatoresc. Intrebarea este: tinand cont de situatia in care ne-am aflat, de faptul cum ca el a refuzat sa imi dea fetita, de faptul ca el a abandonat pur si simplu copilul (de la data de 6 Martie 2011 si pana in primavara acestui an cand sora mea s-a intalnit cu el si l-a intrebat ce are de gand in privinta fetei si de ce nu a luat absolut nici un fel de legatura cu ea) si de faptul ca in urma procesului de divort, custodiei si stabilirea pensiei alimentare s-a stabilit suma de 141RON/lunar, bani care trebuiau platiti incepand cu luna august 2012 dintre care mi-a trimis 200RON in luna Septembrie a acestui an si atat, cum pot eu actiona in instanta pentru a nu mai avea probleme cu el pe viitor? La stabilirea pensiei alimentare el a declarat ca nu are venituri si s-a stabilit la salariul minim pe economie. Acum nu a vrut sa imi dea fetita pe motiv ca el locuieste in oras iar eu la tara si cum ca el are mai multe posibilitati ca mine pentru a-i oferi un viitor mai bun copilei. El de fapt are venituri si eu nu m-am apucat la taraboi cu el pentru ca nu mi-am permis avocat. Avea(si se tine mare si tare ca inca mai are) o fabrica de facut mobila la comanda si aduce masini din alte tari si le vinde dupa ce le inscrie pe Bulgaria. Si inca ceva...nici macar nu mi-a dat hainele si jucariile fetitei cu care a plecat de acasa, cumparate de mine fara nici un ajutor din partea lui. Ce trebuie sa fac sa demonstrez ca el nu a ajutat cu absolut nimic copila in tot acest timp si sa demonstrez ca merit custodia cu varf si indesat?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cimena cimena Buna seara,am o fetita de 6 ani dintr-o relatie de concubinaj,de la nasterea fetitei ne-am despartit,in urma cu un an jumate am inaintat un proces de ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva!! nikolacry nikolacry Buna,ma numesc Nicoleta ,am o intrebare referitoare la custodia exclusiva,cam prin 2013 am avut actiune in instanta privind custodia fetitei mele,avocata mea ... (vezi toată discuția)