avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am divortat acum 5 ani si copilul a ramas in intretinerea mea. Tatal plateste o pensie alimentara copilului de 60 ron. As vrea sa il actionez in judecata pentru marirea pensiei alimentare, salariul minim pe economie a crescut intre timp, dar nu ii stiu nici domiciliul actual si nici numele firmei unde lucreaza. Cum pot proceda?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:49, 18 Noiembrie 2008
Puteti introduce actiune avand ca obiect recalcularea pensie de intretinere oricand , la judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza paratul.!!
Faceti demersuri pt a afla actualul domiciliu al sotului si al societatii unde lucreaza
Venitul acestuia poate fi dovedit cu orice mijloc de proba .
In lipsa acestor mijloace de proba , si a paratul , instanta de judecata va avea in vedere salariul minim pe economie.
Apelati la un avocat pt indrumari .
Succes
La Serviciul de evidenta Informatizata a persoanei, puteti obtine informatii in legatura cu ultimul/actualul domiciliu legal al tatalui.Dupa ce obtineti aceste informatii, formulati actiune in instanta pentru marirea pensiei de intretinere, raportata la venitum minim pe economie, daca nu stiti unde lucreaza tatal sau daca acesta nu se prezinta personal ca sa faca aceasta dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara-tatal minte cu privire la locul de munca rose_lily rose_lily Buna seara! Am nevoie de sfat,motiv pentru care am apelat la d-voastra. Am un baiatel de 3 ani si jumatate, eu si tatal lui fiind despartiti de la nasterea ... (vezi toată discuția)
Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)