avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire pensie alimentara

Buna ziua. O colega a divortat si pensia alimentara pentru fata s-a stabilit la 200lei. Dupa noua ani, fostul sot a terminat Academia Navala, a ajuns ofiter de marina, este angajat al unui birou românesc care l-a trimis pe o nava franceza. Astfel ca el are un venit de 3500 de euro pe luna. Colega a cerut marirea pensiei alimentare si i s-a raspuns ca salariul lui este de 800 de roni, iar restul de 3200 de euro sunt diurna. Pensia s-a marit, conform salariului, cu 40 de lei. Este foarte greu sa cresti un copil, student, cu o pensie alimentara de 240 roni si cu un salariu de bugetar. Ce s-ar putea face pentru ca tata sa trimita o pensie alimentara de bun-simt?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:07, 20 Septembrie 2014
Din pacate pensia se calculeaza la veniturile nete permanente .
Multumesc pentru raspuns.
Venitul din ultimii ani al tatalui este de 2800-3500 euro lunar. Copilul primeste mai putin de 60 euro pensie alimentara, desi este studenta. Numai cursurile si instrumentarul strict necesar au costat 2700 lei. A lucrat in fiecare vara, dar in timpul cursurilor nu rezista sa si lucreze. Ce ar trebui facut, ca sa contribuie si tatal?
Numai sa apeleze ea, studenta, la constiinta lui de tata. Sa sape adanc.. poate o gaseste.
De unde i s-a raspuns ca are salariu 800 de lei ?


Raspunsul a venit de la birourile din Constanta, spre Judecatorie, ca salariul din tara este de 800lei si restul de 3200 euro lunar este diurna. Toti banii, salariul plus diurna, se livreaza simultan de catre firma franceza, intr-un cont bancar din Romania.
Tatal nu s-a mai interesat de fata, de cand a intrat la scoala (in clasa I, nu la facultate). Nu mai are alti copii in intretinere. A incercat fata sa ia legatura cu el, dar fara succes. Tatal i-a spus ca de administrarea banilor lui se ocupa noua sotie, iar aceasta i-a recomandat fetei sa-l dea in judecata, ca oricum nu obtine mare lucru. Si chiar asa s-a intamplat.
Nimeni nu a pretins o pensie alimentara mare, bravo lui ca poate castiga atat de mult, dar macar cat e studenta sa contribuie, atat cat sa aiba si ea acces la toate cursurile si la un instrumentar mai bun. Ca pana acum nu a dat decat 200lei pe luna (cam atat costa un singur compendiu), iar dupa ce termina fata facultatea, oricum nu-i va mai cere absolut niciun leu.
Va rog frumos sa ne spuneti daca exista vreo solutie.
Nu stiu cum sa convingeti instanta ca serviciile prestate sunt platite de firma franceza si ca in realitate, suma nu reprezinta cheltuiala cu cazarea si mancarea pt deplasarea in interesul unei firme in strainatate.. nu cheltuie 100 de euro pe zi cu mancarea si cazarea.. in realitate nu plateste pt astea niciun ban, sunt bani cu care el vine acasa. Diurna reprezinta plata pe zi.
Poate v-ar ajuta sa scrieti firmei franceze si sa intrebati ce reprezinta suma.
Poate va ajuta si alte foste sotii de marinari care au fixate pensii rezonabile, poate va scriu pe privat cum au reusit si daca au reusit.
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara kovacsandris kovacsandris lucrez pe camion de mare tonaj fac extern si am diurna + salar.am 2 copi minori.cit pensie alimentara trebuie sa platesc?in cartea de munca sint incadrat cu ... (vezi toată discuția)
Problema salariala! stefanpaul1 stefanpaul1 Buna seara tuturor, Sunt angajat pe o perioada nedeterminata si detasat din aceeasi zi, pe o perioada de 6-12 luni cu posibilitate de prelungire, in Libya. ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca si pensie alimentara lore69 lore69 Buna ziua,am si eu 2 nelamuriri.Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a stabilit domiciliul minorei la mine(mama minorei) si s-a dispus ... (vezi toată discuția)