avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare salariat roman in Serbia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare salariat roman in Serbia

Buna ziua,

Apelez a "n"-a oara la sprijinul dvs.

Trebuie sa detasez o persoana de cetatenie romana (salariata in cadrul unei societati comerciale romanesti) pe teritoriul Serbiei.
Marturisesc ca am intrebat la ITM dar acolo au dat din umeri. Mi-au aratat o Comunicare privind detasarea unei persoane din Franta pe terit. Romaniei apoi au incheiat sec spunand ca nu prea au informatii clare.
Cum procedez?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Sa aveti o primavara frumoasa,

M. Alexandru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 4 Martie 2008
Pai faci o anexa la CIM prin care stabilesti perioada detasarii in Serbia, salariul (daca se modifica), conditiile de cazare si diurna.
Serbia nu este membra UE, asa ca este necesar ca sa se obtina viza si posibil permis de munca.
În cazul în care persoana salariatul urmează să îşi desfăşoare activitatea în străinătate, angajatorul are obligaţia de a-i comunica în timp util, înainte de plecare informaţii referitoare la:
a) durata perioadei de muncă ce urmează să fie prestată în străinătate;
b) moneda în care vor fi plătite drepturile salariale, precum şi modalităţile de plată;
c) prestaţiile în bani şi/sau în natură aferente desfăşurării activităţii în străinătate;
d) condiţiile de climă;
e) reglementările principale din legislaţia muncii din acea ţară;
f) obiceiurile locului a căror nerespectare i-ar pune în pericol viaţa, libertatea sau siguranţa personală;
g) condiţiile de repatriere a lucrătorului, după caz.

Detasarea inseamna actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia.
Daca este asa, inseamna ca trebuie sa aveti intocmite urmatoarele acte :
- adresa noului angajator prin care solicita fdetasarea salariatului pe o anumita perioada;
- acordul vechiului angajator in ceea ce priveste detasarea salariatului.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model act aditional detasare - formular a1 olden olden BUNA, ma puteti ajuta la un act aditional detasare GERMANIA Am nevoie de un model de act aditional privind delegarea personalului in Germania. Eu am un ... (vezi toată discuția)
Plecare in franta cu muncitori din romania elam elam buna dimineata! firma noastra are o lucrare in Franta pentru o luna de zile si o sa mearga acolo cu 25 de muncitori. ce cadru legal avem d.p.d.v. al ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - locul de munca santier in germania valentinaanghel valentinaanghel Buna seara, Cum pot afla informatiile ce trebuie comunicate salariatului si trecute in CIM, care urmeaza a fi angajat in vederea realizarilor unor lucrari ... (vezi toată discuția)