avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Salariat fara contract = functionar (art.147 C.P.)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Salariat fara contract = functionar (art.147 C.P.)

Buna seara
Un lucrator in cadrul unei firme private, fara forme legale (contract de munca sau conventie civila), poate avea calitatea de "functionar" asa cum este definita ea de art.147 C.P.?
Am cautat in jurisprudenta si nu am gasit nicaieri o speta asemanatoare. Ma puteti ajuta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 23:19, 29 Noiembrie 2010
O persoana care executa permanent sau temporar, cu orice titlu indiferent de cim a fost investita, o insarcinare de orice natura, retribuita sau nu [...] .... definitia data de art 147 functionarului.
Deci si in cazul expus de catre dvs se poate vorbi de calitatea de functionar!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut evaluator amitza amitza va rog sa imi spuneti si mie care este statul unui evaluator din cadrul ANEVAR ului. poate fi considerat ca fiind functionar public in intelesul art. 147 ... (vezi toată discuția)
Lucrator "la negru" = functionar Lulica Lulica Art. 147. - Prin \"funcţionar public\" se înţelege [u]orice persoană [/u]care exercită permanent sau temporar, cu orice titlu, [u]indiferent cum a fost ... (vezi toată discuția)
Firma privata-asociat cercetat pentru delapidare. ciovica ciovica Infractiunea de delapidare poate fi comisa de unul dintre asociatii unei societati comrciale (firma privata).Dar de catre administratorul unei astfel de ... (vezi toată discuția)