avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... facturi transmise de CEZ-Distributie ag.ec
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

facturi transmise de CEZ-Distributie ag.ec

La data de 27.10.2010,in satul A din localitatea B,s-au prezentat doi inspectori de la CEZ-distributie, care au verificat contoarele consumatorilor economici.
La un contor au intocmit :
- nota de constatare in care au specificat :"Contorul nu se gaseste in baza de
date.Contorul nu se afla in baza de date",probe video;
- bon de miscare (resigilare)in care se specifica:"contorul este montat exterior
stalp";
Nota de constatare cat si bonul de miscare(resigilare) este semnat atat de inspectorii CEZ-distributie(furnizor) cat si de un reprezentant al consumatorului economic.
La data de 31.10.2010,consumatorul economic a primit prin posta de la CEZ-distributie:
- nota deconstatare,bon de miscare(resigilare),mentionate mai sus;
- factura (data emiterii,data scadentei,servicii/produse- "recuperare energie",
total suma fara TVA,cu TVA-suma=64.231,31);
- factura(data emiterii,data scadentei,total suma fara TVA,cu TVA-suma=
144,64,
In calitate de consumator economic am transmis prin fax sesizare catre cez_crc
@cez.ro,pe data de 25.11.2010,in vederea unor lamuriri cu privire la cele constatate,detalierea celor doua facturi.
Raspunsul lor in urma sesizarii:
- un extras de cont in care se arata :ca sunt inregistrat cu urmatoarele debite-
enumera numerele facturilor,data,suma,mentionate mai sus,explicatii- pagube
,factura generala/serv.;extrasul tine loc de conciliere;in termen de 5 zile sa
restitui extrasul confirmat ptr.suma acceptata,iar daca constat diferente sa
anexez nota explicativa cuprinzand obiectiile mele.
Extrasul de cont este din 19.11.2010,in conditiile in care eu am transmis
sesizarea prin fax pe 25.11.2010.

INTREBARE:
Ce pot face in conditiile in care nu sunt lamurit cu privire la cele constatate de catre inspectori,respectiv:
-nu inteleg ce inseamna ca"contorul nu se gaseste in baza de date,nu se
afla in baza de date?
-ce vina am eu consumatorul economic in acest caz?
Contorul a fost si este montat exterior stalp.
-ce inseamna "pagube",factura generala/serv.?
-ce pot face in acest caz pentru ca suma mentionata mai sus este foarte
mare si nu inteleg cum s-a calculat?
-ce cai de atac am la indemana?
Va rog raspuns urgent,multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Situatie penibila si plata unor facturi "umflate" la enel gabi_marius00 gabi_marius00 Buna ziua, Am o problema care probabil s-au mai confruntat si alti oameni in relatiile cu furnizorul de energie ENEL. Am construit o casa in loc. Bolintin ... (vezi toată discuția)
Probleme contor electric SimaMihai SimaMihai Buna ziua ! Anul trecut prin luna August au venit reprezentanti Cez sa verifice conorul electric si au constatat ca acesta nu inregistra consumul de 3 luni ,in ... (vezi toată discuția)
"furt electricitate" buna ziua! speta este urmatoarea: in luna august 2020, se face ... Capitan Mirela Capitan Mirela Buna ziua! Speta este urmatoarea: In luna august 2020, se face inlocuirea instalatiei electrice la un apartament, procedura facuta de catre un electrician. ... (vezi toată discuția)