Buna seara. Am cumparat prin credit ipotecar un apartament intr-o vila, pe legea 112 in octombrie 2007. Termenul de 10 ani expirase in decembrie 2006, la momentul incheierii contractului nu exista proces, iar la notificari exista raspuns de la primarie (”se restituie in natura imobilul, cu exceptia apartamentelor cumparate in baza legii 112...”), asa ca notarul a autentificat contractul de V-C si banca a pus ipoteca. Fostul proprietar (expropiat in baza unui decret din 1950) a vandut cele 2 apartamente care i-au fost restituite. Mai poate acum cel care a cumparat de la fostul proprietar sa ma dea in judecata? Are sanse de castig?
daca restituire ex-proprietarului s-a efectuat in natura pe alte apartamente decat cel al dvs, iar acesta la randul sau le-a vandut, nu are nici un temei juridic sa deschida proces pt cel cumparat de dvs.Cnsider ca banca a verificat bine sltfel nu v-ar fi acceptat ipoteca.
Ceva e neclar in expunerea dv. Pentru ce sa va dea in judecata?
Poate sa va dea pentru orice, important e daca are sanse de castig.
Sper sa reveniti cu amanunte, caci nu inteleg problema.
Cea care a cumparat de la ex-proprietar cele 2 apartamente restituite in natura (nu al meu!), in momentul in care a venit sa vada cele 2 apartamente, a amenintat ca o sa ne dea pe toti in judecata, si o sa puna mana pe toata cladirea.
Legea 112
calymake
In 2007 sept. am depus cerere de cumparare la AFI pentru apartamentul parintilor mei, raspunsul a venit in 2008 luna februarie. Intre timp a aparut un ... (vezi toată discuția)