Da se iau in calcul toate veniturile de ultimele 12 luni anterioare nasterii pentru indemizatia de crestere a acopilului pana la 2 ani. Pt aceasta intemnizatie nu este relevanta plata cas-ului pentru ca lege spune ca beneficiaza persoanele care au realizat venituri supuse impozitului deci plata impozitului va da dreptul sa beneficiati. Astfel daca spre exemplu aveti si alte venituri declarate la finante, de exemplu din chirii, drepturi de autor etc si alea intra in calcul. Pentru concediul medical dac se poate copie sau nu, nu stiu sa va raspund, las colegii sa o faca.
1. Indemnizatia de maternitate este suportata integral din bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
2. La stabilirea indemnizatiei pentru CCC se iau in considerarea veniturile realizate la ambele locuri de munca.
3. La locul de munca unde aveti functia de baza depuneti concediul medical in original , iar la cel de-al doilea o copie de pe acesta.
1. Din OUG 158/2005privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 25 - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.
(2) Indemnizaţia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.
2. Din Normele de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.
3. La calculul indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani se iau in calcul toate veniturile (nete) profesionale supuse impozitarii, indiferent de sursa de provenienta.