avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... asociatie cu activitati economice
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

asociatie cu activitati economice

Buna ziua,

o asociatie non-profit poate desfasura si activitati economice...corect? Dar daca aceasta asociatie non-profit desfasoara numai activitati economice, fara a avea activitati non-profit, mai este corect?
Se poate primi amenda pe treaba asta? Trebuie schimbat ceva la statutul sau?
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 15:43, 19 Decembrie 2010
Potrivit art.48 din OG nr.26/2000, asociatiile, fundatiile si federatiile pot desfasura orice alte activitati economice directe daca acestea au caracter accesoriu si sunt in stransa legatura cu scopul principal al persoanei juridice.
In acest caz ar trebui ca asociatia sa devina un SRL, avand in vedere ca nu prea se intrevede posibilitatea adaugarii (daca ii pot spune asa) activitatii non-profit...care de fapt ar trebui sa fie baza activitatii acesteia??? se poate face o astfel de "conversie"?

Va multumesc.
Nu aveti cum sa faceti asa ceva o *conversie* din ONG in S.C. ....
Stiti ce ma intreb atunci: daca art. 48 spune ce spune, cum pot atunci gradinite particulare (deci unde se plateste o taxa) sa functioneze sub denumirea de asociatii sau fundatii?:">
Un scop non-profit nu au aceste ONG-uri si atunci pentru ele cum se poate realiza activitatea economica, ca fiind 100% din activitatea ONG-ului? Exista reglementare diferita pentru aceste tipuri de ONG-uri?
Taxele de inscriere nu sunt considerate venituri de natura economica.

Alte discuții în legătură

Daca deschid un magazin caritabil, e considerat ong? olcootza81 olcootza81 Buna ziua, as dori sa deschid un magazin caritabil, un spatiu mic inchiriat, unde lumea vine si doneaza practic orice doreste, iar obiectele sunt vandute la un ... (vezi toată discuția)
O asociatie non-profit se poate transforma intr-o societate comerciala pe actiuni? libra_oradea libra_oradea O asociatie non-profit se poate transforma intr-o societate comerciala pe actiuni? Cu trecerea patrimoniului, a creantelor si datoriilor, la noul SA. Cu ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)