avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... operator introducere date sau facturist?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

operator introducere date sau facturist?

Buna ziua.
Vin si eu cu o nelamurire/problema.
Lucrez de scurt timp la o firma pe postul de operator introducere prelucrare si validare date. Totul bine si frumos. Brusc de cateva zile ma ocup si de facturare. Se pare ca in curand voi avea si drept de semnatura si stampila. De curiozitate intreb: eu de pe un post de operator am aceste atributii? Sau mai bine zis, aceasta responsabilitate? Am gasit in codul COR si functia de facturist. Am incercat sa gasesc fisele postului pentru ambele ocupatii dar nu am reusit. Ma interesa cel mai mult ce mi se poate intampla mie in cazul unor probleme. Ma gandesc totusi ca de pe postul de operator nu ar trebui sa am drept de semnatura.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sorina_m , utilizator 12:17, 1 Decembrie 2010
Fisa postului pe care ati semnat-o la angajare ce spune? Aveti in atributii tot ce faceti acum?
In contract nu scrie ca as avea ca atributie facturare. Este ceva vag. Mai exact: realizarea normei de munca si indeplinirea atributiilor din fisa postului, respectarea secretelor, fidelitate fata de angajator. Si pentru detalii legate de fisa postului face trimitere la codul COR.
O fisa a postului nu mi s-a dat. Am cautat ceva pe net dar nu am gasit.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
sorina_m, utilizator
La angajare, pe langa contract probabil vi s-a dat si fisa postului care este anexa la CIM. in fisa postului sunt mentionate si atributiile pe care indepliniti acum?
Da, imi aduc aminte ca am semnat mai multe acte, printre care si fisa postului. Dar nu era stipulat undeva ca as avea in atributie facturarea, era strict introducerea si validarea datelor. O copie nu mi s-a dat. Am devenit suspicioasa deoarece si contractul mi-a fost modificat fara ca eu sa stiu dupa ce a fost semnat(prima pagina fara semnatura a fost modificata si recapsata la contract). Mi-e putin teama ca voi avea parte de surprize neplacute si chiar daca voi cere fisa postului, va fi modificata doar sa-mi demonstreze ca exista facturarea trecuta la atributii. Conform COR vad ca nu e.
As putea avea probleme? Tinand cont ca ceea ce fac nu corespunde cu fisa postului? Pana la urma, dar cu semnatura pentru niste sume.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
sorina_m, utilizator
Puteti sa solicitati o copie a fisei postului. In mod normal trebuia sa vi se dea un exemplar, asa cum vi s-a dat un exemplar din contract.

Alte discuții în legătură

Probleme cu incadrarea pe post luminita23 luminita23 Buna seara! Am si eu un of. Vreau sa stiu daca este legal (si conform carui act juridic) urmatorul fapt: in urma sustinerii mai multor inteviuri pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare atributii ContSters217881 ContSters217881 Doresc sa obtin un punct de vedere pentru urmatoarea situatie; Mi s-a prezentat o fisa de post cu titulatura schimbata fata de cea din contract si fara ... (vezi toată discuția)
Decizii emise de angajator goplanet goplanet Trebuie sa se faca o motivare a deciziilor sau pur si simplu in baza numirii in functia de director si a art.40 Codul muncii si a faptului ca se incearca ... (vezi toată discuția)