avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare atributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare atributii

Doresc sa obtin un punct de vedere pentru urmatoarea situatie;

Mi s-a prezentat o fisa de post cu titulatura schimbata fata de cea din contract si fara codul COR specificat .Am preluat un exemplar cu inscrisul: Ridicat un exemplar la data.... pentru informare,analiza si formularea unui raspuns ulterior.
Ulterior (peste o luna) mi s-a prezentat spre semnare un act aditional la contract pentru titulatura respectiva si cu un cod COR schimbat fata de cel din contract si pe care am refuzat sa-l semnez.

Ulterior angajatorul considera ca fisa de post mentionata este obligatorie si ameninta cu sanctiunea neexecutarea sarcinilor din aceasta.La data ridicarii acestei fise de post nu exista o alta semnata de mine anterior.

Se pot aplica sanctiuni in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:08, 5 August 2011
Buna ziua,

legea nu permite modificarea unilaterala a felului muncii, locului de munca sau salariului.

In cazul dvs. trebuie analizat daca, prin modificarile aduse fisei postului vi s-a schimbat sau nu felul muncii.

In alte cuvinte, continutul fisei postului este la indemana angajatorului care, in calitatea sa de conducator al intreprinderii respective poate sa aduca modificari unilaterale acesteia, atata vreme cat felul muncii ramane acelasi. Spre exemplu, un mecanic auto nu ar putea sa refuze sa repare carburatoare, pe motiv ca nu scrie asta in vechea lui fisa de post.

Urmeaza ca dvs. sa faceti o astfel de analiza.
In cazul in care concluzia este ca nu s-a modificat felul muncii, atunci angajatorul poate dispune sanctiuni daca nu veti indeplini noile atributii. Se poate ajunge chiar si la concediere pe motive disciplinare, intrucat nu este nevoie de acordul dvs. cata vreme felul muncii se pastreaza.

Avand in vedere ca este o problema delicata va sfatuiesc sa va adresati unui avocat specializat pe dreptul muncii pentru a primi o consultatie cu toate datele pe masa.

Avocat Costi Boncu
milcov a scris:

Doresc sa obtin un punct de vedere pentru urmatoarea situatie;

Mi s-a prezentat o fisa de post cu titulatura schimbata fata de cea din contract si fara codul COR specificat .Am preluat un exemplar cu inscrisul: Ridicat un exemplar la data.... pentru informare,analiza si formularea unui raspuns ulterior.
Ulterior (peste o luna) mi s-a prezentat spre semnare un act aditional la contract pentru titulatura respectiva si cu un cod COR schimbat fata de cel din contract si pe care am refuzat sa-l semnez.

Ulterior angajatorul considera ca fisa de post mentionata este obligatorie si ameninta cu sanctiunea neexecutarea sarcinilor din aceasta.La data ridicarii acestei fise de post nu exista o alta semnata de mine anterior.

Se pot aplica sanctiuni in acest caz?

Nu se pot aplica sanctiuni in acest caz,,modificarea de functie se poate face doar prin incheierea unui act aditional la cim, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, iar actul aditional trebuie semnat si de dvs. pentru a avea valoare,el exprimand vointa ambelor parti,nu numai a angajatorului,ori daca nu v-ati pus semnatura pe un astfel de act,acesta nu este valabil si nu poate sa-si produca efectele.
Sesizati ITM ul!

@milcov,

dvs. ati afirmat:"Ulterior (peste o luna) mi s-a prezentat spre semnare un act aditional la contract pentru titulatura respectiva si cu un cod COR schimbat fata de cel din contract si pe care am refuzat sa-l semnez.

Deci ,exista o schimbare de functie clar,atata timp cat este si un alt COR,si un act aditional .chiar nesemnat.Nu se putea trece insa la intocmirea unei noi fise de post ,atata timp cat functia nu a fost schimbata si cu acordul dvs.

Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
ContSters136493, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
ContSters217881, utilizator
Revin cu o noua intrebare;

Poate fi considerata ridicarea spre informare a fisei de post ca un accept?(la momentul prezentarii ei nu mi s-a dat posibilitatea studierii ei dar am fost amenintat ca daca nu scriu ceva pe ea voi fi sanctionat).Angajatorul mi-a spus ca documentele semnate doar de el(nu si de salariat) sunt proprietatea lui si nu pot fi date spre studiu.

Ulterior dupa studierea documentului am observat diferenta dintre denumirea postului si denumirea functiei din contract precum si lipsa precizarii functiei si codului COR in aceasta fisa.

Din moment ce nu poarta semnatura angajatului,nu.

Alte discuții în legătură

Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in cor si nivelul de studii Roxi2012 Roxi2012 Buna ziua, am si eu o nelamurire si pana acum nu am reusit sa gasesc pe nimeni sa ma ajute cu un raspuns. De curand, in cadrul firmei unde lucrez s-au facut ... (vezi toată discuția)
Modificari in lista sarcinilor din fisa postului PEOPLE MANAGEMENT PEOPLE MANAGEMENT Buna ziua. Se doreste modificare unor puncte din fisa de post deoarece unele atributii nu-si mai au folosul in cadrul departamentului si adaptarea altor ... (vezi toată discuția)