milcov a scris:
Doresc sa obtin un punct de vedere pentru urmatoarea situatie;
Mi s-a prezentat o fisa de post cu titulatura schimbata fata de cea din contract si fara codul COR specificat .Am preluat un exemplar cu inscrisul: Ridicat un exemplar la data.... pentru informare,analiza si formularea unui raspuns ulterior.
Ulterior (peste o luna) mi s-a prezentat spre semnare un act aditional la contract pentru titulatura respectiva si cu un cod COR schimbat fata de cel din contract si pe care am refuzat sa-l semnez.
Ulterior angajatorul considera ca fisa de post mentionata este obligatorie si ameninta cu sanctiunea neexecutarea sarcinilor din aceasta.La data ridicarii acestei fise de post nu exista o alta semnata de mine anterior.
Se pot aplica sanctiuni in acest caz?
Nu se pot aplica sanctiuni in acest caz,,modificarea de functie se poate face doar prin incheierea unui act aditional la cim, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, iar actul aditional trebuie semnat si de dvs. pentru a avea valoare,el exprimand vointa ambelor parti,nu numai a angajatorului,ori daca nu v-ati pus semnatura pe un astfel de act,acesta nu este valabil si nu poate sa-si produca efectele.
Sesizati ITM ul!
@milcov,
dvs. ati afirmat:"Ulterior (peste o luna) mi s-a prezentat spre semnare un act aditional la contract pentru titulatura respectiva si cu un cod COR schimbat fata de cel din contract si pe care am refuzat sa-l semnez.
Deci ,exista o schimbare de functie clar,atata timp cat este si un alt COR,si un act aditional .chiar nesemnat.Nu se putea trece insa la intocmirea unei noi fise de post ,atata timp cat functia nu a fost schimbata si cu acordul dvs.