avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrarea in COR si nivelul de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrarea in COR si nivelul de studii

Buna ziua, am si eu o nelamurire si pana acum nu am reusit sa gasesc pe nimeni sa ma ajute cu un raspuns. De curand, in cadrul firmei unde lucrez s-au facut modificari privind incadrarea in munca iar eu am trecut de pe functia de inginer (nivel 4 de studii superioare) pe cea de reprezentant tehnic (nivel 3 -studii medii sau postliceale). Precizez ca postul pe care lucrez are cerinte de studii superioare tehnice iar eu am terminat facultatea de inginerie. Motivul pe care l-au invocat pentru schimbarea titulaturii a fost ca descrierea de la reprezentant tehnic se potriveste un pic mai bine cu ceea ce fac eu dar este gresit pentru ca descrie doar 50% din ceea ce fac eu de fapt, jobul meu fiind unul foarte complex. Aceasta noua titulatura a fost aleasa de pe site-ul Ministerului Muncii ( [ link extern ] !
PS: precizez ca aceasta noua incadrare nu mi-a afectat salariul (nu a fost micsorat) si nici nu mi-a luat din responsabilitatile zilnice.



Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 10:32, 27 Iulie 2012
COR, trebuie sa corespunda postului ocupat .Daca cerinta de ocupare a acestui post este de studii superioare, atunci si codul ocupatiei trebuie stabilit tot pentru studii superioare.Codul ocupatiei dvs. ,este din grupa majora 2.Chiar daca nu vi s-a schimbat salariul ,COR trebuie pus de acord cu cerinta de pregatire din statul de functii.
Pentru ce spuneti dvs. ar insemna sa vi se faca un act aditional prin care sa vi se modifice felul muncii si COR si n u e in regula.Felul muncii ar atrage alte responsabilitati, alta fisa a postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corelatie studii - post ocupat elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca in legislatie exista prevederi exprese care sa oblige angajatorul sa incadreze personalul in functie de studiile ... (vezi toată discuția)
Calificare si incadrare pe post george_x george_x cineva a pus o intrebare asemanatoare, dar raspunsul n-a fost foarte clar. 1) sa spunem ca eu vreau sa angajez pe cineva pe un post diferit de calificarea ... (vezi toată discuția)
Salariu inspector protectia muncii Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Care este salariul minim pentru un Inspector protectia muncii cu studii postliceale? (vezi toată discuția)