avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Corelatie studii - post ocupat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Corelatie studii - post ocupat

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca in legislatie exista prevederi exprese care sa oblige angajatorul sa incadreze personalul in functie de studiile absolvite. Va intreb deoarece firma la care lucrez a vrut sa angajeze o persoana (care terminase un liceu teoretic) pe postul de Reprezentant tehnic comercial pentru care COR prevede studii medii sau postliceale, iar cei de la ITM nu au vrut sa il inregistreze pe motivul ca respectivul ar trebui sa aiba studii tehnice.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:41, 18 August 2009
Angajatorul nu este obligat sa angajeze in functie de studiile unei persoane ci in functie de studiile solicitate pentru un anumit post
ITM a apreciat ca pentru un post tehnic sunt necesare studii tehnice, asa cum spune si titulatura postului respectiv.
Nu +ti inteleg intrebarea. Cum poti angaja un inginer pe post de doctor?
era o intrebare retorica.
Eu inteleg perfect ca nu poti angaja un inginer pe post de doctor. Asa cum am mai spus in COR se specifica doar: " studii medii liceale sau postliceale". In aceste conditi interpretarea celor de la ITM joaca rol de litera de lege? Imi puteti spune si ce studii trebuie sa aiba un agent de vanzari?
Un agent de vanzari cred ca poate avea orice tip de studii medii, tehnice sau nu.
Problema este ca Reprezentant tehnic, Tehnician..., etc- implica in mod logic o formatie tehnica la baza.

Ori gasiti alta incadrare COR ori aratati ITm-ului Fisa de post pt reprezentant tehnic in care aveti specificat la studii necesare ceea ce credeti dvs ca este nevoie pt a indeplini sarcinile acestui post ;)
Multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Calificare si incadrare pe post george_x george_x cineva a pus o intrebare asemanatoare, dar raspunsul n-a fost foarte clar. 1) sa spunem ca eu vreau sa angajez pe cineva pe un post diferit de calificarea ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in cor si nivelul de studii Roxi2012 Roxi2012 Buna ziua, am si eu o nelamurire si pana acum nu am reusit sa gasesc pe nimeni sa ma ajute cu un raspuns. De curand, in cadrul firmei unde lucrez s-au facut ... (vezi toată discuția)
Salariu in functie de studii doryana28 doryana28 Buna ziua, Eu am studii postuniversitare, finalizate in 2008, dar in CIM nu este specificat acest lucru. M-i s-a spus de catre contabila ca nu e nevoie sa ... (vezi toată discuția)