Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca in legislatie exista prevederi exprese care sa oblige angajatorul sa incadreze personalul in functie de studiile absolvite. Va intreb deoarece firma la care lucrez a vrut sa angajeze o persoana (care terminase un liceu teoretic) pe postul de Reprezentant tehnic comercial pentru care COR prevede studii medii sau postliceale, iar cei de la ITM nu au vrut sa il inregistreze pe motivul ca respectivul ar trebui sa aiba studii tehnice.
Va multumesc.
Angajatorul nu este obligat sa angajeze in functie de studiile unei persoane ci in functie de studiile solicitate pentru un anumit post
ITM a apreciat ca pentru un post tehnic sunt necesare studii tehnice, asa cum spune si titulatura postului respectiv.
Eu inteleg perfect ca nu poti angaja un inginer pe post de doctor. Asa cum am mai spus in COR se specifica doar: " studii medii liceale sau postliceale". In aceste conditi interpretarea celor de la ITM joaca rol de litera de lege? Imi puteti spune si ce studii trebuie sa aiba un agent de vanzari?
Un agent de vanzari cred ca poate avea orice tip de studii medii, tehnice sau nu.
Problema este ca Reprezentant tehnic, Tehnician..., etc- implica in mod logic o formatie tehnica la baza.
Ori gasiti alta incadrare COR ori aratati ITm-ului Fisa de post pt reprezentant tehnic in care aveti specificat la studii necesare ceea ce credeti dvs ca este nevoie pt a indeplini sarcinile acestui post ;)