avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere copil major

Buna ziua!As dori sa va rog pe cei care cunosc sa ma ajute cu cateva lamuriri.Platesc o pensie de itretinere in valoare de 300 ron lunar copilului meu in varsta de 20 ani conform unei hotarari din 2008 care este definitiva si irevocabila, iar suma stabilita la vremea respectiva era bineinteles la cuantumul salariului neredus cu 25% la vremea respectiva.Din hotarare rezulta ca sunt obligat sa platesc pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de 25 de ani.Va mai spun ca avocatul pe care l-am avut consider ca m-a pacalit nespundu-mi la vremea respectiva ca acea hotarare putea fi atacata in termen de 15 zile.As fi avut vro sansa de castig in acea situatie.Acum mai nou mi se opreste o pensie mai mare in cuatum de 440 ron pe motiv ca sunt restant deoarece pana copilul a fcut dovada ca este student pensia i-a fost sistata pe o perioada de 9 luni.Toate acestea s-au petrecu cumva independent de puterea mea de aface ceva deoarece banii imi erau oriti direct pe statul de plata si virati intr-un cont al copilului.Este adevarat ca o recalculare a pensiei de intretinere se face la veniturile din ultimele 6 luni?Am vreo sansa sa pot face ceva?As putea face o actiune in instanta de rcalculare avand in vedere ca salariul s-a micsorat cu 25% fara a avea nevoie de un avocat?A m oare vreo sansa sa pot scapa de aceasta pensie inite ca el sa implineasca varsta de 25 de ani?Va mai intreb : pentru instanta este suficient doar o simpla adeverinta care sa dovedesca ca este student la zi indiferent daca el frecventeaza cursurile sau nu?Eu as putea cere in instanta oligativitatea prezentarii frecventei la facultate?De asemenea tin sa va fac urmatoarele precizari: necazuri imi creaza tot fosta sotie care a venit in repetate randuri la serviciul unde lucrez facand un adevarat "tam-tam" cu presiuni si amenintari la adresa lucratoarelor de la serviciul financiar si chiar a comandantului unitatii(mentionez ca lucrez ca personal civil in cadrul unei unitati militare).Mie nu mi se pare normal atata timp cat copilul este major acum.Dupa parerea mea legea are multe lipsuri la acest capitol.Nu am fost niciodata impotriva de a plati dar vreau sa va spun ca de-a lungul anilor am fost dat in judecata cu regularitate din 6 in 6 luni pentru recalculare.Se pare ca este in stare sa imi ia si rasuflarea. De asemenea vreau sa va spun ca eu nu am mai vazut baiatul de mai bine de 10 ani tot datorita atitudinii foarte ostile a fostei sotii.Imi cer scuze daca m-am abatut de la subict si cu anumite precizari inutile.Astept raspunsurile si sfaturile dvs.Cu mult respect multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pytycu , utilizator 16:41, 4 Februarie 2012
Introduceti actiune in instanta pentru diminuarea pensiei de intretinere copil...actiune se indreapta impotriva copilului major.Nu este necesar sa aduceti alte comentarii in cadrul actiunii....instanta nu le ia in considerare.Precizati doar motivul 25% si temeiul legal.Copilul este indreptatit sa primeasca pensie de la dv. atata timp cat se afla intr-o stare de nevoie pana la 26 ani!!!!Studentul se gaseste intodeauna intr-o stare de nevoie chiar daca este la ZI,FR,ID.Ganditi-va ca numai o carte(tratat) poate sa coste 300ron si in alta ordine de idei sa fiti mandru ca si dv. contribuiti la formarea lui atata cat puteti.Nu mai fiti egoist!!!La multi ani ,Romania!
As mai vrea sa va rog sa-mi raspundeti daca raman fara serviciu si implicit fara venit ce se intampla daca o perioada nu mai pot plati pensia de intretinere copilului major?Multumesc!
In situatia in care ramaneti fara serviciu, faceti actiune in instanta si solicitati reducerea pensiei de intretinere raportat la venitul minim pe economie. Chiar daca nu mai realizati venituri, tot veti fi obligata la plata, numai ca se va avea in vedere salariul minim pe economie.
As vrea sa mai intreb daca pentru introducerea actiunii am nevoie de un avocat sau o pot face si fara.Care este procedura?Multumesc!
As vrea samai intreb daca nici in prezent nu am gasit un serviciu iar din acest motiv nu am reusit nici sa fac o actiune in instanta din lipsa evident a banilor si de asemenea nu am mai reusit sa platesc pensia de intretinere timp de 5 luni care ar fi consecintele? De asemenea am primit o citatie de la pol. in care mi se comunica ca s-a intocmit dosar penal.As vrea sa mai intreb daca dupa cum sun foarte "multi" ca pot fi pasibil de puscarie.Este adevarat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
pytycu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil rocky rocky buna ziua, am si eu o intrebare care sunt convinsa ca s-a regasit in aceste forum-uri de multe ori. Sunt divortata de multi ani de zile, copilul meu are 19 ... (vezi toată discuția)
Se mai poate primii pensie alimentara la 25 de ani? ciprianp ciprianp Buna, Implinesc 25 de ani, in curand si urmez cursurile unei facultati la zi, cu plata. Parintii mei sunt divortati de cativa ani buni dar inca locuim toti ... (vezi toată discuția)