avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Calcul impozit autoturism radiat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Calcul impozit autoturism radiat

Pentru radierea unui autoturism care dintr-o eroare a fost scos din evidenta primariei, am fost nevoit sa platesc impozitul pe ultimii 5 ani. In calcul s-a luat valoarea impozitului pe anul 2010 pentru toti cei 5 ani si s-a aplicat si o penalizare. S-a procedat corect? Daca s-a calculat intregul impozit la valoarea actuala, de ce se mai aplica si penalizari? Acestea nu se aplica la valoarea impozitului ce trebuia platit in fiecare din cei 5 ani?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:04, 2 Decembrie 2010
Daca in evidentele fiscale ,figura impozitul neachitat aferent 5 ani,este legala masura de calculare prin insumarea impozitului anual ,la care au fost aplicate penalitati aferent intregii perioade de 5 ani,pana la momentul platii efective
Multumesc, dar nelamurirea mea ramane! Calculul efectuat asa cum am precizat mai sus este corect daca nu figuram in cu im[pozite anterioare neachitate?
Daca va referiti la valoarea impozitului auto distinct pe fiecare an in parte ,
da,aveti dreptate,legal este a se calcula si impune, valoarea concreta aferenta fiecarui an fiscal ,la care dupa insumarea debitului , sa se aplice penalizarile de intarziere
Daca s-a luat in calcul numai impozitul aferent anului 2010 ,si pentru anii anteriori,
este eroare de calcul din partea reprezentantului autoritatii fiscale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere la plata intretinerii adrianngt adrianngt In anul curent 2013 , o anumita perioada de timp nu am putut plati la zi cheltuielile de intretinere . In luna septembrie am achitat toata datoria , inclusiv ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Stefan-Iulian Stefan-Iulian Buna ziua, In urma cu 10 ani am inceput sa raman restanta la intretinere din cauza unor probleme, in timp am incercat sa platesc din datorii, dar nefiind ... (vezi toată discuția)
Neplata impozit cladire nerezidentiala Negoita Daniela Negoita Daniela In anul 2015 am achiziționat impreună cu soțul meu o hală industrială pe care am inregistrat o imediat la fisc pentru impunere clădire și teren .Nu am ... (vezi toată discuția)