avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de somaj

pe 17.11 am primit decizia de incetare a contractului individual de munca conform prevederilor art.65-1 din codul muncii, cat timp am la dispozitie sa depun actele pentru somaj si ce acte imi trebuie?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 2 Decembrie 2010
Pe site-ul Agentiei de somaj (ajofm) gasiti lista. De acolo sau direct de la sediul agentiei trebuie sa luati un model de adeverinta tip pentru somaj, pe care trebuie sa v-o completeze firma unde ati lucrat. Apoi mai aveti nevoie de carnetul de munca inchis, pe care il ridicati ori de la ITM in baza deciziei, ori de la sediul firmei unde ati lucrat, decizia de incetare in original, adeverinta de la medic, adeverinta de la primarie. Cu cat depuneti dosarul mai repede cu atat primiti mai repede banii.
Succes!
1. Daca depuneti dosarul la Somaj in termen de 30 de zile de la data concedierii primiti idemnizatie de somaj de la data concedierii.
2. Daca depuneti dosarul mai tarziu, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii, primiti indemnizatie de somaj incepand cu data depunerii dosarului.
3. Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj (le duceti numai pe cele care se potrivesc situatiei dvs.):

-1. Actul de identitate, in original si copie;
-2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
-3. Certificatul de nastere,in original si copie;
-4. Certificatul de casatorie,in original si copie;
-5. Adeverinta medicala , din care sa rezulte ca este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale
-6. Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indicatorul social de referinta.
-7. Declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indicatorul social de referinta;
-8. Carnetul de munca, in original si in copie, sau, in cazul in care nu s-a intocmit carnetul de munca, adeverinta eliberata de angajatori si vizata de inspectoratul teritorial de munca, din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea, precum si data si motivul incetarii raporturilor de munca sau de serviciu de la ultimul angajator ;
-9. Copie de pe hotarirea definitiva de reintegrare in munca , atunci cind reintegrarea nu mai este posibila la unitatea la care persoana a fost incadrata anterior din cauza incetarii definitive a activitatii sau la unitatea care a preluat patrimoniul acesteia;
-10. Dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, respectiv adeverinta de la unitatea care a preluat patrimoniul unitatii in care persoana a fost incadrata anterior, din care sa rezulte desfiintarea postului;
-11. Declaratie pe propria raspundere a persoanei in cautarea unui loc de munca , in cazul in care aceasta nu poate obtine dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, urmind ca agentia locala pentru ocuparea fortei de munca sa verifice la organele competente veridicitatea ;
-12. Adeverinta tip (o luati de la Agentia de Somaj) cu veniturile pe 12 luni, eliberata de angajator


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termin ccc si vreau sa beneficiez de indemnizatie de somaj daniela_laura daniela_laura va rog, vreau un rasp. urgent!: :( termin condediul de crestere a copilului de 2 ani si firma unde am lucrat s-a inchis si as vrea sa stiu ce acte imi sun ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea ccc cipi33 cipi33 buna seara, sotia mea termina concediul pt ingrijirea copilului in 6 iunie iar firma la care a lucrat anterior nu o mai poate reincadra,prin urmare as dori sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa concediu crestere copil stirbu doina stirbu doina pina pe data de 21martie 2011 sunt in concediu pentru cresterea copilului.inaintea celor 2ani de concediu,am avut 12luni lucrate la 2societati com.,ultima la ... (vezi toată discuția)