avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Participarea la alegeri a functionarilor publici cu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Participarea la alegeri a functionarilor publici cu statut special

Va rog sa ma lamuriti daca un functionar public cu statut special, adica un politist, poate sa se suspende din activitate in vederea participarii la alegerile locale sau generale, mai exact pentru functia de primar, sau parlamentar, pentru ca prevederile legale din L 360/2002 art. 78 al (1) coorborat cu L 188/1999 art. 95 al (1) lit.d), nu imi sunt suficient de clare, si mai concret, daca am acest drept, daca pot candida din parte unui partid politic.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:26, 4 Iunie 2011
Poate da cineva un raspuns? Mersi.
pot incerca io.
momentan, raspunsul este NU, intrucat.... vedeti linkul de mai jos
www.avocatnet.ro/content/for...

personal, cred ca acel articol este neconstitutional, daca persoana candideaza independent. altminteri, art. 40 alin. (3) din Constitutie, e clar... un politist nu poate face parte din partidele politice. :)
Chiar mi-e greu sa urmaresc topicul, am o migrena cumplita. Dar nu cumva se refera doar la "inaltii functionari publici"?
nu, se refera la functiile publice de conducere si inaltii fp. ( legea 188).
constitutia, se refera si la politisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)
Art. 34 din legea nr. 188/1999. constitutional, discriminatoriu sau nu? mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 Va propun o dezbatere referitoare la art. nr. 34 din legea nr. 188/1999, pentru a stabili daca e constitutional, discriminatoriu, sau e in regula, si mi se ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici au voie sa faca politica? lihuoanaelena lihuoanaelena Sunt functionar public, sotul candideaza ca primar. Pot sa ma afisez public alaturi de el in campania electorala? (vezi toată discuția)