avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce presupune ,,intelegerea amiabila\"?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce presupune ,,intelegerea amiabila"?

Buna ziua,

Reprezentantul angajatorului mi-a adus la cunostinta ca la urmatorul termen ar fi posibila o intelegere amiabila.Ce inseamna acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 2 Decembrie 2010
Inseamna sa cadeti de acord asupra unor conditii pentru ca litigiul existent intre voi sa se stinga.
Multumesc.
Dar se va incheia vreun act?Codul de procedura civila prevede ceva in sensul acesta?
Da , probail se va incheia un act care sa ateste aceasta intelegere, prin care dvs. renuntati la un drept , in schimbul altei concesii pe care angajatorul intelege sa o faca.
Nu este o procedura prestabilita numita de Cod de proc.

Actul va fi parafat de judecator,sau va fi incheiat numai de parti?
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Ar fi bine sa dati mai multe detalii . Altfel , solutiile propuse sunt discutabile .

Alte discuții în legătură

Tranzactie partaj CatanaNelu CatanaNelu Sunt in proces de partaj(apartament). Dosarul este in recurs la Curtea de Apel. Se poate face un act notarial inainte de primul termen, care sa fie luat in ... (vezi toată discuția)
Amanarea termenului de judecare in vederea medierii Dorra78 Dorra78 Daca ma aflu deja intr-un proces (urmeaza a se judeca un recurs), se poate cere o amanare in vederea incercarii unei medieri? Multumesc. (vezi toată discuția)
Un litigiu de munca se poate incheia prin intelegerea partilor? alina.l alina.l Intentionez sa cer in instanta acordarea salariilor compensatorii neacordate de catre firma la care am fost angajata,si ma gandesc ca la vederea citatiei imi ... (vezi toată discuția)