avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechime in specialitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechime in specialitate

Va rog să îmi spuneţi dacă este considerată vechime în specialitatea studiilor concediul pentru creştere copil până la varsta de 2 ani, concediu efectuat în anul o1.06.2009-01.06.2010. Dacă da, conform cărei legii şi articol.Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:34, 2 Decembrie 2010
Va raspund cu un articol:
Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani reprezinta un caz de suspendare a raportului de serviciu la initiativa functionarului public potrivit Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Potrivit OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, perioada concediului de pana la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap, constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirera drepturilor ce se acorda in raport cu acestea. Cum vechimea in specialitate este o specie a vechimii in munca sau in serviciu, perioada mentionata constituie, pentru functionarii publici, si vechime in specialitate. Aceasta este reglementata de legea speciala (OUG nr. 148), in raport cu cea stabilita de reglementarea cu caracter general si anume HG nr. 611/2008. Potrivit celei din urma, vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice reprezinta “experienta dobandita in temeiul unui contract individual de munca, a unui raport de servicu sau ca profesie liberala, demonstrata cu documente corespunzatoare de catre persoana care a desfasurat o activitate intr-o functie de specialitate corespunzatoare profesiei sau specializarii sale”.

sursa: [ link extern ] /
Nu. CIC este considerat vechime in munca, nu si vechime in specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere si ingrijire copil asparagus2014 asparagus2014 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca perioada (2006-2008) reprezentand concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Pot primi sporul de stabilitate daca am fost in concediu de maternitate? alicia2015 alicia2015 Lucrez intr-o institutie de stat si mentionez ca am o vechime de 12 ani.Cand am intrebat daca pot primi sporul conform legii 124/2011, raspunsul a fost ca ... (vezi toată discuția)
Este vechime in munca? retromusculo retromusculo Este considerata vechime in munca perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani? (vezi toată discuția)