avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MINCIUNI POSTATE PE INTERNET
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MINCIUNI POSTATE PE INTERNET

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce masuri se pot lua in cazul in care sunt anumite minciuni, defaimari scrise pe forumuri despre o anumita persoana?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 11:36, 3 Decembrie 2010
Este foarte greu de dovedit (poate imposibil) autorul respectivelor mesaje.
In fata instantei se merge pe probe concludente.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
gigelas, utilizator
Multumesc pentru raspunsul prompt.

Nu se poate identifica operatorul de retea de internet si prin IP sa se ajunga la adresa de unde s-a trimis mailul?

Daca se afla, care sunt sanctiunile? Se poate intenta proces? Care sunt urmarile?

Multumesc
Chiar daca se identifica operatorul de internet,este dificil a se dovedi identitatea aceluia care a utilizat un anume IP
Teoretic se poate intenta proces in conditiile identificarii autorului
Solutia o dispune instanta de judecata,in urma analizarii actiunii si a probelor administrate
Se poate formula doar actiune civila in pretentii(daca reusiti sa gasiti utilizatorul),urmand a solicita daune pentru lezarea imaginii dvs
Un amic de-al meu se confrunta cu o astfel de problema, i sa intentat proces civil pt pretentii in urma postarilor pe care le-a facut denigrand o firma. El a fost logat si inregistrat cu date reale, iar acum i se cere daune morale pt prejudiciul creat.
Se poate depista dupa IP dar e cale lunga, si rezultatul s-ar putea sa nu fie satisfacator.
Si eu sunt curios ce se poate intampla in cazul asta, si imi pare rau ca nu te pot ajuta cu un sfat concret.

Alte discuții în legătură

Violarea intimitatii amadeutza amadeutza Buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea chestiune: Eu posed un calculator personal cu o conexiune la internet , la o retea de cartier. Am ... (vezi toată discuția)
Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la difuzarea de material cu caracter personal BEmanuel87 BEmanuel87 Buna ziua. Asist la un gen de scandal-circ pe care mi-l imputa un utilizator al internetului care activeaza in aceeasi comunitate cu mine. Am primit la un ... (vezi toată discuția)