avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

maternitate

am inteles de la cineva ca angajatorul ar fi obligat sa acorde unei angajate, la nastere, o indemnizatie, premiu, sau ce nume o fi avand egala cu un salariu.
este adevarat? in baza carui act normativ.
Asa e, e vorba de contractul colectiv de munca la nivel national.
multumesc mult!
contractul colectiv se aplica obligatoriu si la o asociatie de locatari, nu? pentru ca administratorul de acolo sustine ca acest drept este valabil numai in unitatile productive.
da, se aplica pentru toti angajatorii din tara
multumesc. acum, cu legea in fata, nu mai are loc de intors.
:D
Am cerut si eu de la angajator aceasta prima de nastere, dar mi-au spus ca noi avem contracte individuale de munca si in ele nu e stipulata aceasta prima de nastere, deci noi nu beneficiem. Au dreptate sau nu?

Alte discuții în legătură

Angajatorul da un salariu la nasterea copilului? emanuela_ab emanuela_ab buna , sunt o gravida care va naste anul acesta si care lucreaza la un SRL cu contract individual de munca . am aflat intamplator despre acest lucru ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil neva neva Buna ziua, intrebarea mea e in legatura cu salariul mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate pt nou nascut daniellem daniellem Buna ziua!Urmeaza sa nasc in 2 - 3 saptamani iar firma la care lucrez ( invatamant ) mi-a spus ca anul acesta nu au buget pt salariul de nou nascut.In aceste ... (vezi toată discuția)