avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

aceasta cere trebuie sa o depun la judecatorie? cum se procedeaza? Va multumesc pentru intelegere
Cel mai recent răspuns: Elena Zodila , Avocat 12:32, 3 Decembrie 2010
Avand in vedere prevederile art. 607 c.p.c., cererea se depune la judecatoria in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Va prezentati personal cu cererea la judecatorul de serviciu al instantei respective.
Cererea de divort incepand cu 1 ianuarie 2011 poate fi depusa si solutionata si la starea civila unde s-a incheiat casatoria sau la notariat aceste doua autoritati emitand un certificat de divort. Pentru a fi solutionat divortul de aceste autoritti trebuie ca sotii sa fie amandoi de acord cu desfacerea casatoriei.

La instanta se va depune cererea de divort doar daca partile nu se inteleg. Instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor, trebuie achitata o taxa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei. Cererea se depune personal si trebuie insotita de certificatul de casatorie in original si in exemplare sufieciente pentru instanta si toate partile din dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord laurainaveronica1983 laurainaveronica1983 As dori sa aflu detalii despre cum se procedeaza si ce acte sunt necesare in cazul nunui divort de comun acord. Mentionez ca eu am buletinul in sectorul 6, iar ... (vezi toată discuția)