Buna ziua!
Care este legislatia unde se prevede obligativitatea de a verifica furnizorii din punct de vedere al inactivitatii?
Am acesta nelamurire intrucat Codul fiscal, la art. 21 alin. 4 lit. r prevede ca nu sunt deductibile ,,cheltuielile inregistrate in evidenta contabila,care au la baza un document emis de un contribuabil inactiv al carui certificat de inregistrare fiscala a fost suspendat in baza ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala", si nu stiu in ce ordin unde se prevede obligativitatea de a verifica acesti parteneri.
Multumesc!
Exact ce ati postat este legislatia .
Este interesul firmei care primeste facturi sa faca aceasta verificare , altfel devine aplicabil art 21 de care ati amintit .
este si interes, dar si obligatie ca firma care primeste facturi sa verifice starea juridica a furnizorilor- Decizia nr.V/15.01.2007 emisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie
publicata in M.O. nr.732/2007, partea I - pag. 41
Chiar daca raspund cam tarziu, cu scuzele de rigoare (dar m-a interesat subiectul) eu nu am gasit in aminitita decizie ca exista aceasta obligativitate. Decizia concluzioneaza cu faptul ca nu se admite deducerea TVA si diminuarea bazei de impozitare pentru impozitul pe profit, daca documentele justificative prezentate nu conţin sau nu furnizează toate informaţiile
prevăzute în dispoziţiile legale în vigoare la data efectuării operaţiunii pentru care se solicită deducerea TVA.
De unde obligativitatea de a verifica un furnizor? Interes, da! Dar obligativitate?
Si unde as putea verifica un furnizor din toate aspectele: juridice, economice, administrative, etc?
Control finante
simonia80
Buna ziua.Avem un control de fond de la Adm.finantelor si au gasit in contabilitate facturi fiscale cu date gresite:CUI incorect,J incorect,firme ... (vezi toată discuția)