avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de maternitate

Buna ziua, sunt insarcinata in 7 luni si sunt absolventa de studii universitare septembrie 2010 la master 2 ani, m-am inregistrat la somaj, si de ieri, 2 decembrie am intrat in somaj, intrebarea mea este pot intra in concediu de maternitate incepand cu saptamana viitoare si sa primesc indemnizatie? cine plateste aceasta indemnizatie pentru concediu? Apoi dupa terminarea concediului dupa ce nasc voi beneficia de concediul crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:06, 3 Decembrie 2010
1. In somaj fiind beneficiati de concediu de maternitate si apoi de CCC pana la 2 ani.
2. Certificatele lunare de concediu de maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Dupa terminarea concediului de maternitate faceti cerere catre Agentia de Somaj pentru a intra in CCC pana la 2 ani.
4. Pe perioada concediului de maternitate si a CCC pana la 2 ani se suspenda parioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj si concediu pentru cresterea copilului Rentzu Rentzu Daca sotia a absolvit o scoala postliceala sanitara in luna august(scoala cu plata),este insarcinata , urmand sa nasca in luna februarie 2012, poate sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)