avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL cu 2 asociati, unul dintre ei moare, se face ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL cu 2 asociati, unul dintre ei moare, se face succesiunea, celalalt asociat (care este si administrator) mosteneste actiunile, urmand sa fie asociat unic. Societatea este suspendata si se dorescte lichidarea ei.

A (administrator) si B sunt asociati la SRL. SRL este suspendata din mai 2009. B moare. Ca urmare a succesiuni A mosteneste actiunile lui B. A vrea sa lichideze/inchida firma.
La momentul asta A are urmatoarele acte: certificat de mostenitor, act constitutiv, CUI.
Care sunt pasii de urmat in vederea lichidarii/inchiderii societatii?

ps: Ce inseamna act constituitiv actualizat si certificat de inmatricular preschimbat? Am bele sunt cele de la infiintarea societatii si anume din 2004.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:42, 6 Decembrie 2010
Daca nu aveti bunuri pe societate puteti sa apelati la o dizolvare voluntara urmand pasii prezentati aici:[ link extern ]
Daca aveti bunuri pe societate,fie le vindeti, fie apelati la un lichidator.

-actul constitutiv actualizat este actul constitutiv cu toate modificarile la zi ale societstii(asociati, sediu, parti sociale, coduri caen etc)
-certif.de inmatr.este cel cu codurile caen vechi si infoliat si trebuie preschimbat cu unul cu codul caen actual.
Pentru intreaga procedura fie apelati la un avocat, fie mergeti la ORC.

Care sunt pasii de urmat in vederea lichidarii/inchiderii societatii?

Hotarare dizolvare , lichidare , radiere
ps: Ce inseamna act constituitiv actualizat si certificat de inmatricular preschimbat? Am bele sunt cele de la infiintarea societatii si anume din 2004.

Daca tot radiati soc nu mai trebuie sa preschimbati certificatul etc ..
Multumesc pentru info,

Nu exista bunuri pe societate.
Dat fiind decesul unuia dintre asociati, am depus la ORC (conform informatiile primite de la ei) certificatul de deces, certificatul de mostenitor, ultimul certificat constatator si cererea (tipizatul lor) prin care solicitam inregistrarea mentiunilor: transmitere parti sociale/actiuni.
Cand am ajuns la ghiseu si au studiat dosarul am primit o foaie de observatii cu privire la:
- preschimbare certificat de inmatriculare
- lipsa decizie asociat unic pt. cesiunea in urma decesului asociatului
- lipsa contor de cuvinte la decizia asociatului unic
- lipsa act constituitiv actualizat

Astea sunt toate informatiile primite de la ORC Bucuresti.
Pai intai faceti actele mentionate de ORC si dupa aceea mergeti pe dizolvare/lichidare. Pentru aceste acte fie apelati la un consilier ORC, fie la un avocat.
Desi aceste informatii ar trebui sa se afle la dispozitia fiecaruia pe site-ul ONRC-ului, consilierul ORC nu a fost capabil sa explice cele solicitate.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune comerciantul comerciantul Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Exista 2 SRL-uri cu cate 2 asociati fiecare, X si Y. Un asociat de la X vrea sa cedeze din partile sale sociale catre ... (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)