avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... drepturi de autor, difuzarea pieselor in public
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

drepturi de autor, difuzarea pieselor in public

Care este ultima ordonantza de modificare a legii audiovizualului si ce taxe trebuiesc platite pentru a difuza in public prin formate media(cd-uri, vinyl-uri) a melodiilor altor artisti(straini si romani), si care ar fi institutiile la care ar trebuia sa ma adresez, stiu doar de doua(UCMR-ADA si UPFR), mai sunt?
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 06:24, 12 Martie 2008
Procedura de acordare a licentelor de difuzare e stabiita prin decizia COnsiliului National al Audiovizualului nr 403/2005 cu modif. ulterioare. Va trebuie licenta IGCTI.
Nu inteleg cum vreti sa difuzati, prin radio, prin televiziune, prin spectacol, care e modalitatea de difuzare?
multumesc de atentia acordata mesajului, difuzarea pieselor se va face doar prin intermediul petrecerilor private, corporate partys, eventual spectacolelor.
Bun. Deci pe Dvs. nu va intereseaza legislatia audiovizualului, avand in vedere ca nu transmiteti nici prin satelit, nici prin radio, etc. Daca am inteles bine, Dvs. doriti sa va protejati impotriva incalcarii drepturilor de autor ale artistilor prin difuzarea pieselor ce le apartin la petreceri private ?
da acest lucru ma intereseaza.....si am inteles ca trebuie sa platesc anumite taze pe la vreo 2 institutii(le-am mentionat mai sus), dar mai ma intereseaza in ce ordonantza e stipulata chestia acesta, cu alte cuvinte cum fac sa fiu in legalitate dpadv!
Taxe platiti UCMR-ADA si UPFAR-ARGOA.
Actul de care vorbiti este Protocolul din 7 nov. 2005 emis de catre Oficiul Roman pentru drepturile de autor. Pentru drepturile de autor trebuie sa platiti 10,45% remuneratie catre artist/compozitor/etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru difuzarea muzicii ambientale borihu borihu Bună ziua. Avem un hotel de trei stele și plătim pentru difuzare muzica ambientala la Credidam, Ucmr-Adă. UPFR, la TVR și acum a venit UPFAR-ARGOA. Ne ... (vezi toată discuția)
Ucmr-ada sau upfar-argoa alin1982 alin1982 Buna, Detin o pensiune turistica in care avem doar televizoare(fara alte mijloace de difuzare), pentru care se plateste taxa radio-tv la electrica, abonament ... (vezi toată discuția)