avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... handicap grav
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

handicap grav

Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială (l 448/2006)

Ce inseamna handicap grav?

In certificatul salariatului se spune ca a fost incadrat in grad 2 handicap, dar nu spune daca e uşor, mediu, accentuat şi grav.
Cel mai recent răspuns: ginnyy , utilizator 10:48, 8 Martie 2008
Ce inseamna handicap grav?
- Intarzierea mintala profunda - (QI < 21)
- Minima dezvoltare senzitivo-motorie, reactioneaza la comenzi simple indelung executate, au nevoie de asistenta permanenta fiind incapabili de autoconductie si autocontrol.
- Necesita asistent personal.

Pentru mai multe detalii vezi Criteriu medico-psihosocial de încadrare în grad de handicap din 31/08/2007, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 885bis din 27/12/2007.

grad 2 handicap este echivalent cu handicap accentuat.

multumesc mult, elis!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii acordare grad handicap aasgm aasgm Buna ziua, As dori sa stiu care sunt criteriile, s-au unde se gasesc, cu privire la acordarea gradului de handicap (grav,accentuat,mediu), sau daca exista ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului cu handicap gradul 1 mirela 20 mirela 20 Buna ziua, Azi am iesit din spital dupa ce in urma cu o saptamana unul din gemenii de 5 ani a fost depistat cu diabet zaharat tip 1. Am tot vazut pe net ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind drepturile copilului cu grad de handicap usor Comanescu1976 Comanescu1976 Am un baiat care are o usoara intarziere de limbaj. are 2 ani si vorbeste ca un copil de 1,7 luni. Lucru validat si de medic. Mi s-a dat pe langa diagnosticul ... (vezi toată discuția)