kappauser a scris:
Nu este neaparat un capital social mare pentru infiintarea unei firme offshore. Depinde in ce tara se face. Poate merge de la 1Euro/1$ in sus.
Insa costurile de infiintare/intretinere sunt de obicei mari. Acestea se ridica de la ca. 1000 Euro in primul an (infiintarea + intretinerea) iar apoi taxele anuale sunt undeva de la 250 Euro in sus.
Societatile care se ocupa cu asa ceva le puteti gasi pe net. In principiu sunt serioase adica nu vi se da tzeapa. Insa in anumite circumstante poate e mai bine sa infiintati d-voastra direct societate in tara in care doriti, prin contactarea directa a unui avocat local. Costurile cu o calatorie probabil ca sunt doar un pic mai mari decat comisionul acestor intermediari.
Insa in anumite conditii, depinde de obiectul de activitate, poate este mai avantajos sa infiintati o firma nu intr-un paradis fiscal (Cipru, Lichtenstein, Gibraltar) ci intr-o tara cu o economie stabila, civilizata dpdv fiscal si legislativ, si care eventual chiar va poate oferi un grad ridicat de credibilitate si prestanta (Elvetia, Austria, Germania)
Dezavantajul unei impozari mai mari poate fi compensat de ratingul tarii respective care va confera alte avantaje.
am folosit serviciile unei astfel de firme din Romania, s-au dovedit destul de seriosi... costurile de infiintarea au fost chiar mai mici , cu tot cu obtinerea certificatului de rezidenta fiscala (prietenii stiu de ce am avut nevoie de asa ceva:P) m-a costat pana in 750 de euro..firma se numea evedex . mi-am facut un llc in Delaware, nu stiu sincer daca contactam un avocat din state ieseam mai ieftin, oricum scopul meu a fost sa o fac repede..