avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale OFF-SHORE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

OFF-SHORE

Buna ziua,

As dori sa infiintez un off-shore intr-un "paradis fiscal, si se pare ca exista companii in Romania care se ocupa de asa ceva (infiintare companie, deschidere conturi bancare, etc). Cu unele tari de acest fel exista tratat de dubla impunere (gen Cipru), cu altele nu (gen BVI sau Belize). Intrebarea mea este cum poate statul roman (ANAF, etc) sa identifice veniturile mele (care sunt proprietarul unei companii off-shore) si sa le impoziteze in cazul ca nu exista acel tratat. Mie mi se pare imposibil ...

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radustanet , utilizator 11:07, 2 Martie 2012
ptr offshore din jurisidictii cu care statul roman nu are tratat de evitare a dublei impuneri, impozitul de 16% se retine la sursa, adica la platitorul din Romania.
Va recomand sa infiintati firma in Cipru, cu mentiunea ca nu este offshore deoarece Cipru este memebru al UE. este cea mai buna optiune atit ptr dvs cit si ptr platitor - sunt foarte putini cei care platesc in offshore-uri exotice tocmai ptr ca raspunderea platii impozitelor le revine, sub sanctiunea de penalizari si dobinzi de intirziere.
Multumesc de raspuns ... dar nu inteleg. Adica firma din Romania, care plateste o anumita factura la un off-shore este responsabila sa plateasca impozit pentru ce a platit acelui off-shore??!? Este lege in acest sens?
nu am in fata codul fiscal insa parca este art 116 cf- impozitul retinut ptr veniturile nerezidentilor in lipsa unui tratat de dubla impunere
Multumesc mult pentru lamuriri.
trebuie sa alegi OBLIGATORIU o jurisdictie cu care Romania are deja incheiat un acord privind evitarea dublei impuneri. Recomand Delaware U.S.A, stabila, sigura , exista inca din 1974 un acord functional pt evitarea dublei-impuneri, in anumite conditii nu ai formalitati fiscale sau de raportare de indeplinit. Firma te costa in jur de 5-6 sute de euro, si anual mai dai vreo 400 de dolari taxe de functionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintari firme offshore cosminculea cosminculea Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore. De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si ... (vezi toată discuția)
Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)
Factura de la firma offshore Michael65 Michael65 Buna ziua,am primit o factura pentru consultanta IT de la firma ofshorre iar cei de la finante nu accepta sa o considere la cheltuieli deductibile si-mi cer ... (vezi toată discuția)