avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA, norma de venit, neinregistrat scopuri TVA, ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA, norma de venit, neinregistrat scopuri TVA, declaratia 392B nedepusa

Buna, sunt PFA norma de venit, neinregistrat in scopuri de TVA. Am inteles ca avand venituri peste 10.000 €, sub 119.000 RON in anii 2007,2008,2009 as fi avut obligatia depunerii declaratiei 392B. As dori sa stiu de ce amenda sunt pasibil, si daca este cate o amenda pentru fiecare declaratie?!? Se poate drege busuiocu cumva?
Multumiri
Cel mai recent răspuns: robilix , utilizator 10:17, 3 Februarie 2011
daca le depuneti pana la momentul intrarii in verificare atunci nu luti amenda
trebuia sa luati deja amenda daca cei de la fisc vroiau
luati programul de pe site-ul ANAF
in instructiuni gasiti tot ce va intereseaza, inclusiv trimiteri lalegislatia in vigoare
daca nu va descurcati dati-mi mesaj
Sunt la norma de venit, nu am avut nici o verificare din 2001 de cand am PFA-ul... Cei de la finante habar n-au cum ca eu ar trebui sa depun 392B. Din cate am citit cei ce sunt la norma "beneficiaza" de un control cel mult la inchiderea PFA-ului.
Programele pentru declaratii le-am descarcat de pe site-ul ministerului de finante, chestia e stiu cat am incasat da habar n-am la cat s-au ridicat achizitiile de la persoane inregistrare / neinregistrate. Anul asta mi-am schimbat calculatorul, am luat un laptop, pentru astea 2 as avea facturi si as putea sa am o justificare in ceea ce priveste achizitiile, dar curentul care il consum, factura de internet toate vin pe persoana fizica, intre mine PFA si persoana fizica nu exista contract de comodat, astea probabil nu pot fi incadrate la achizitii.

Din cate am citit pentru nedepunerea la timp a declaratiilor, amenzile ar fi de la 2000 la 3500 RON pentru persoane fizice, 11.000-14.000 ron pentru persoane juridice.

PFA-ul e o struto-camila, nu-i persoana juridica, ar intra in intervalul 2000-3500?!?
va verifica la inchidere si daca va incadrati sa depuneti 392b
depuneti va declaratia, chiar daca e in afara termenului
cum sa nu stiti care este platitor sau nu la completare
e chiar usor de facut declaratia
va dau adresa de mail: adriannnminea@yahoo.com
dati mi un mesaj daca vreti sa va ajut la completarea ei
am intrebat un inspector care verifica persoanele fizice
pot sa va dau un raspuns si mai pertinent
amenda tot o sa luati daca depuneti cu intarziere, dar amenda va fi in cuantum mult mai mic pentru ca luati pt nedeclararea in termen
daca nu depuneti de loc luati amenda pt asa ceva, bineinteles ca in cuantum mult mai mare
deci, exact ca in mesajul anterior, sa sfatuiesc sa o depuneti, chiar daca ati depasit termenul legal
Va multumesc pentru implicarea dumneavoastra in problema mea. O sa trec si eu pe la finante sa rezolv problema. Multumiri!
La achizitii ce trec, pot sa trec pe langa produsele cumparate (laptop, sistem) si utilitatile (internet, curent, gaz)? Contributiile la pensii / sanatate sunt si astea considerate achizitii?!?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Popu, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b pentru 2010, fara limita inferioara Popu Popu Din cate se pare declaratia 392B pentru anul 2010 va fi depusa de toate persoanele neinregistrate in scopuri de TVA si care nu au depasit plafonul TVA (119.000 ... (vezi toată discuția)
Declaratii 2010 pfa norma de venit neplatitor de tva Marius_MX Marius_MX Salut, Pentru un PFA cu norma de venit neplatitor de tva. Fac doar facturi externe. Trebuie sa depun declaratii pentru anul 2010? Daca da ce trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Pentru o persoana fizica care a realizat venituri din drepturi de autor in anul 2009 trebuia depusa declaratia 392B? (vezi toată discuția)