avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... patronul are dreptul sa-ti solicite sa semnezi cerere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

patronul are dreptul sa-ti solicite sa semnezi cerere ptr. concediu fara salariu?

un anume patron in perioada sarbatorilor de iarna le impune angajatilor sa faca cereri scrise prin care solicita concediul fara salariu ptr. 30 zile. are dreptul legal sa faca asta ?
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 20:26, 5 Decembrie 2010
Logic ca nu.Nimeni nu poate obliga pe nimeni sa semneze nimic. Doar legea obliga si atunci nu prin interpusi.Concediul fara plata se solicita de angajat si trebuie motivat , si aprobat de angajator, nu invers
nikilapa86 a scris:

un anume patron in perioada sarbatorilor de iarna le impune angajatilor sa faca cereri scrise prin care solicita concediul fara salariu ptr. 30 zile. are dreptul legal sa faca asta ?


daca vreti ca "patronul" ala si firma lui sa aiba sanse sa mai existe si la anul, faceti cum va spune el!
B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
ContSters123067, utilizator
In fapt si domnul de mei sus poate sa aiba dreptate. Sunt multi patroni care recurg la asta ca sa poata sa se redreseze, sa supravietuiasca. Daca stiti ca are probleme financiare e mai bine sa procedati asa, deoarece , daca intra in faliment ramaneti si fara job si fara bani....Si chiar daca veti castiga in instanta, daca e in faliment nu prea mai aveti sanse sa recuperati ceva.
Tot asa de bine un patron ca acesta intelege sa-si protejeze cat mai mult profiturile pe spinarea angajatilor.
Atunci cand ii merge foarte bine lui, tace si incaseaza iar cand simte ca i-ar fi mai bine sa te dea in "fara plata"(ca de tu nu ai de ales) o face fara sa se gandeasca si la cei ce l-au pricopsit..
orice patron isi protejeaza profitul...Asta este capitalismul!Ideea este sa oferim un sfat celui ce ne-a intrebat. Si ce sa-i spunem ? sa-l dea in judecata si sa ramana fara job? Sau ca si daca va castiga, poate ramane cu hartia ca n-are ce executa?

Alte discuții în legătură

Nu ar fi normal un program de 8 ore de muncă? Ciornei Iulian Ciornei Iulian Bună ziua. Am și eu o întrebare: de unde e această găselniță cu ”8 ore” de muncă, dar pauza pusă suplimentar, neinclusă în cei 8 ore de muncă? ... (vezi toată discuția)
Srl vs pfa alina240 alina240 Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care: -Pe SRL ... (vezi toată discuția)