avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord proprietar vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord proprietar vecin

- daca vecinul nu-si da acordul ptr. construirea unui imobil vecin lipit de calcan ce posibilitati exista ?

- sa se faca o expertiza si apoi sa se dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu se va afecta casa vecinului. Suplineste acordul vecinului ?

Apropo, care este textul de lege expres privind acordul vecinului ?

merci
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 19:12, 14 Ianuarie 2009
E Codul civil care stabileste la art. 615 picatura stresinilor si ar mai fi si art. 610
temeiul il gasesti in legea 50/1995 privind regimul constructiilor
Legea nr. 50/1991 la care face referire colega Anamaria, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si unele masuri pentru realizarea locuintelor, a fost modificata si completata cu Legea nr. 453/2001 (publicata in M.Of. nr. 431/1.08.2001),
ca sa nu-l mai ai vecin dai o portiune din terenul tau , sa zicem 1 m lipit de terenul lui pe latura de vacinatate cu el altcuiva din familie persoana de incredere
inlocuiesti vecinul:))
asa e bine?
zic eu...;)
Dar de ce prin Certificatele de Urbanism de data recenta nu se mai solicita acordul vecinului? Se aplica prevederile noului Cod Civil inainte de intrarea in vigoare? Sunt in situatia in care am autorizatie de construire pentru mansardea casei aflata pe limita de proprietate iar vecinul X-( nu ma lasa sa intru in curte sa finisez.

Alte discuții în legătură

Distanta intre casa mea si cea pe care o construieste vecinu vasilegurea vasilegurea in fata casei mele vecinul construieste o casa cu etaj simansarda inalta de vreoi10m la ce distanta poate construi fata de peopeietatea mea,a construit la 50 ... (vezi toată discuția)
La ce distanta de casa vecinului pot sa fac drum? sherazat sherazat Am un teren pe care vreau sa-l parcelez si ma intereseaza daca pot sa fac drum lipit de hotarul vecinului presupunand ca acesta din urma isi face casa la ... (vezi toată discuția)
Intretinerea peretelui casei in hat cu vecinul romeo mart romeo mart Am un imobil in care peretele vecinului este pe hat (la limita de proprietate asa incit peretele este linie de hotar . De la peretele casei este gradina ... (vezi toată discuția)