avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord proprietar vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord proprietar vecin

- daca vecinul nu-si da acordul ptr. construirea unui imobil vecin lipit de calcan ce posibilitati exista ?

- sa se faca o expertiza si apoi sa se dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu se va afecta casa vecinului. Suplineste acordul vecinului ?

Apropo, care este textul de lege expres privind acordul vecinului ?

merci
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 19:12, 14 Ianuarie 2009
Este dreptul vecinului sa dispuna de proprietatea lui.
ar putea indica cineva textul exact din legea speciala 50 ?
recunosc nu l-am gasit.
am examinat si art 612 c civ. insa nu prea se aplica cazului de fata, de vreme ce e zid lipit de mine insa fara ferestre.

Text extras din: Codul Civil 1993 - Codul Civil al Romaniei@

Art. 612. - Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietati ingradite sau neingradite a vecinului sau, de nu va fi o distanta de 19 decimetri intre zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecina.
Hotararea C.G.M.Bucuresti 11.12.2003 nr 334

Art 1.Cetatenii au obligatia sa asigure ingrijirea si efectuarea reparatiilor de intretinere,consolidare, si izolarea termica a locuintelor aflate in proprietatea sau folosinta lor.
art.2 Proprietarii de imobile si terenuri pe a caror limita de prop. se afla c-tii de locuinte aflatein prop.....AU OBLIGATIA sa permita accesul temporar dar nu mai mult de 60 zile pe prop. detinatorilor de locuinte care necesita efectuarea unor reparatii...bla bla bla...
art 3.......
art 4.....amenda 2500-5000 RON

ha ha ha ....:P:yeah:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre casa mea si cea pe care o construieste vecinu vasilegurea vasilegurea in fata casei mele vecinul construieste o casa cu etaj simansarda inalta de vreoi10m la ce distanta poate construi fata de peopeietatea mea,a construit la 50 ... (vezi toată discuția)
La ce distanta de casa vecinului pot sa fac drum? sherazat sherazat Am un teren pe care vreau sa-l parcelez si ma intereseaza daca pot sa fac drum lipit de hotarul vecinului presupunand ca acesta din urma isi face casa la ... (vezi toată discuția)
Intretinerea peretelui casei in hat cu vecinul romeo mart romeo mart Am un imobil in care peretele vecinului este pe hat (la limita de proprietate asa incit peretele este linie de hotar . De la peretele casei este gradina ... (vezi toată discuția)